fbpx
Iggy Pop/FOTO: Wikipedia

Iggy Pop je u mladosti pušio paučinu i ne, TO NIJE URBANA LEGENDA

minut čitanja

Iggy Pop danas važi za jednog od muzičara u poznim godinama koji izuzetno drži do svog zdravlja. Međutim, nije uvek bilo tako.

O njegovoj figuri i mišićima ispredaju se priče i priče, ali zagrebemo li malo po njegovoj prošlosti, ispostaviće se da nije uvek bio tako pažljiv. On, doduše, nikada nije krio da se tokom karijere poprilično drogirao, te da maltene ne postoji droga koju nije probao, od MDA i LSD-ja preko kokaina do heroina.

Sledeća priča je, međutim, toliko bizarna da čak i za njegove standarde deluje nadrealno, gotovo kao urbana legenda. Samo što nije.

Iggy je, naime, jednom prilikom u mladosti pušio, ni manje više, nego paučinu. Dogodovština se desila u ranim, ludim danima The Stoogesa. Dok je društvo blejalo kod nekoga u kući, u nekom trenutku nestalo im je i duvana i marihuane i svega ostalog.

Niko nije imao ni volje ni novca da nabavi novu turu, ali je neko imao glupu ideju da popuše paučinu. Čuo je, navodno, od nekoga kako je moguće naduvati se od nje.

Ekipi koja je u tom trenutku tek delimično bila pri čistoj svesti i zdravoj pameti nije trebalo dva puta reći. Kako je Iggy u više intervjua naveo, otišli su na tavan i u podrum i pronašli paučinu. Mnogo paučine. Zavili su je u rizle i popušili.

Ispostavilo se da je bilo prilično odvratno, ali zato bar nije “radilo”. Iggy je kasnije pričao da ga je grlo bolelo narednih nekoliko dana, a morali su da otkažu i nekoliko koncerata. Mala cena u odnosu na pokazanu glupost, ako možemo da primetimo. Ali vraški je zabavno.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

GODIŠNJICA SMRTI KURTA COBAINA: Oproštajno pismo odzvanja još uvek

Sledeća priča

Pet bendova koje bi trebalo da čujete baš sada

Najnovije iz rubrike Članci i analize