fbpx
Rammstein/FOTO: Olaf Heine

Bend RAMMSTEIN umešan u veliki skandal

2 minuta čitanja

Jedna žena tvrdi da je pevač benda Rammstein Till Lindemann pokušao da je prisili na seks. Bend je te optužbe odbacio.

Kako piše portal DW, radi se o drogama, seksu i nasilju. O žurkama pre i posle Rammsteinovih koncerata. O ženama koje njihov tim navodno dovede iz publike kako bi u bekstejdžu „zabavljale“ članove benda, kao što je pevač Till Lindemann.

Shelby Lynn iz Irske otputovala je na koncert grupe Rammstein u glavni grad Litvanije Vilnjus, gde je taj bend započeo svoju ovogodišnju turneju po Evropi.

Tamo je pozvana na žurku pre koncerta i susrela je pevača Tilla Lindemanna, koji je, prema njenim rečima, hteo s njom da ima seksualni odnos. Ona je to odbila, na šta je pevač navodno reagovao veoma agresivno.

Osim toga, ona sumnja da su joj dali neku drogu, kao što su nokaut-kapi, jer kaže da je popila samo dva alkoholna pića i jedan gutljaj tekile, a da se ne seća ničega što se događalo nakon toga.

Kada se kasnije probudila u hotelu, osećala je bolove i mučninu, a po celom telu imala je modrice.

Na društvenoj mreži objavila je fotografiju svojih povreda i tvrdi da je podnela krivičnu prijavu.

Lynn je u utorak 30. maja na Tviteru takođe objavila da ju je litvanska policija pet sati ispitivala putem video-veze.

Rammstein odbacuje optužbe

Pevač Lindemann nije još ništa rekao u vezi s tim, ali je bend Rammstein na svom profilu na Tviteru odbacio optužbe: tako nešto se nije dogodilo u njihovoj blizini, a nije im poznato ni da vlasti sprovode neku istragu, tvrdi bend.

Ta priča je proteklog vikenda kružila po društvenim mrežama i izazivala žučne rasprave. Javile su se još neke žene – anonimno – koje su navodno imale slične doživljaje i koje izražavaju potpunu solidarnost sa Shelby. Drugi korisnici upozoravaju da s takvim optužbama treba biti oprezan, dok ništa nije dokazano.

Ipak, brojni fanovi grupe Rammstein smatraju da je ono što je bend objavio na Tviteru suviše malo i pitaju u komentarima na profilima benda na društvenim medijima zašto se ne oglase o tome jasnije.

Jedna korisnica na Instagramu pita:

„Zar ne želite bar da pokušate da rešite taj problem? Stvar je previše ozbiljna da bi jedan jedini tvit tu nešto postigao”, kaže ona.

Rammstein, međutim, ne objavljuje ništa više u vezi s tim, već samo fotografije sa svojih koncerata.

Otvorena istraga u Litvaniji

U međuvremenu Shelby Lynn se ponovo javila.

Na Tviteru je jasno rekla da je Lindemann nije dirao.

„On je prihvatio to da ja ne želim seks s njim. Ja nikad nisam tvrdila da me je on silovao.“

Lynn je profil na Tviteru na kojem je objavila optužbe protiv Rammsteina otvorila 25. maja 2023. rečima:

„Ja sam devojka koja je kod Ramštajna drogirana.“

Svi postovi na tom profilu tiču se tog slučaja. Lynn je takođe naglasila da treba „pročitati sve njene postove, a ne donositi preuranjene zaključke“.

Sada je stvar litvanskih istražitelja da razjasne slučaj. Za Tilla Lindemanna i dalje se smatra da je nevin. Kao i za Shelby Lynn i druge žene koje iznose optužbe protiv Lindemanna.

Turneja grupe Rammstein nazvana „Europe-Stadium-Tour“ započela je 22. maja u Vilnjusu i trajaće čitavo leto, pri čemu će obići više evropskih zemalja, od Litvanije, preko Slovačke i Mađarske, do Španije i Portugalije.

1 Comment

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Poznata satnica za koncert PLANET OF ZEUS

Sledeća priča

Otkazan koncert benda SUFFOCATION u Beogradu

Najnovije iz rubrike U fokusu