fbpx

Kid Rock – Rock And Roll Jesus (2007)

minut čitanja

kid rockKid Rock je prestao da repuje. Dobro, ne baš potpuno, ali ide u tom pravcu.

Rock n Roll Jesus je jedan mainstream rock album, pretežno zasnovan na poznatim standardima. Od Bruce Springsteena preko debelog sloja country-ja sve do neizbežnih Lynard Skynard i njihove teme Sweet Home Alabama.

Iako se Kid još uvek nije skroz oslobodio rap tripova, ovo je rock album koji bi svaka radio stanica orijentisana na tu muziku poželela, naročito u Americi. Album je utoliko zanimljiviji što će vas iza jednog ćoška sačekati čitava duvačka sekcija, iza drugog neki elektronski ritam, a već iza trećeg gospel ekipa koja budi vrlo žive asocijacije na southern rock.

Veliki minus ovog izdanja je, međutim, isforsiranost i preduga minutaža. Drugim rečima, druga polovina albuma ne drži pažnju slušaoca jer postaje monoton i gubi fokus. Svaka pesma sa Rock n Roll Jesus-a može biti odabrana za singl i koliko to može biti plus, toliko predstavlja i problem.

Naime, upravo ta činjenica utiče na to da album jednostavo ne funkcioniše kao celina. Jesus je jedan sasvim prosečan album – na momente prijatan, pogodan za southern rock nostalgičare, a na momente straobalno dosadan. Sve zavisi šta vam se dopada.    N. M.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Himsa – Summon In Thunder (2007)

Sledeća priča

Escapado – Initiale (2007)

Najnovije iz rubrike Albumi