fbpx
Dušan Pešić, pevač benda Rain Delay/FOTO: Official

RAIN DELAY objavili novi, mediteranski album

2 minuta čitanja

Bend Rain Delay objavio je novi album pod nazivom Mediterranean na kojem se nalaze stare pesme u akustičnim verzijama.

Bend Rain Delay, na čelu sa Dušanom Pešićem koji je na ovom albumu autor svih pesama osim Né Dal Mondo, donosi nam sedam pesama već izdatih na Rain Delay albumima, ali sada u novim, “primorskim” verzijama.

U pitanju je, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, prilično akustičarski zvuk lišen metala, ali sa istom prepoznatljivom Rain Delay atmosferom.

“Dakle, na ovom albumu nema distorziranih gitara i vokala, ali ima mnogo akustične i klasične gitare, kao i violine i orkestracija. Inače, svaka od pesama je posvećena nekom autorovom letovanju, a sam album u celini je posvećen, logično, Mediteranu”, stoji u saopštenju.

Autori kažu da se muzički ovaj album se kreće od prepoznatljive Rain Delay melanholije na koju su uticali doom/gothic metal sastavi poput Saturnusa i Tristanije, ali sada u novom ruhu koje pored te osnove na jedan organski način uklapa i elemente od primorskog gitarskog pop-rocka tipa Chris Rea i Santana, preko mletačkog neo-klasicizma za koji je najviše zaslužan klavijaturista Matija Anđelković, pa sve do Gipsy Kings flamenka za koji je pak najviše zaslužan Stanislav Stanojević na klasičnoj gitari.

Pored autora i stalnih članova benda Antonija Maletina (bubnjevi), Gordane Georgijević (vokali), Anđele Vemić (vokali), Aleksandra Matovića (gitare), Nikole Andrejića (fretles bas gitara) i Predraga Andrejevića (gitare), izdvajaju se gošće Šerin Radeski na violini, ali i specijalno pojavljivanje Ane Vlatković (devojačko Pešić, Dušanove rođene sestre), danas poznate food blogerke. Ona je, inače, pevala u originalnoj Rain Delay postavi, kao i u pesmi pod tim nazivom, koju je sada ponovo snimila nakon punih 20 godina.

“Takođe, izuzetno je važan bio koproducentski rad Filipa Vlatkovića, koji je ponajviše zaslužan za izlazak ovog albuma. Zatim, treba pohvaliti snimateljske poduhvate Igora Stanića, spomenuti Valeriju Brkljač i njen WebMetropolis Records kao izdavača, kao i činjenicu da je samog autora prilično inspirisala pesma i video uradak Mediteran grupe WhoSee, kako bi se ovaj album konceptualno i estetski zaokružio”, ocenjeno je u saopštenju.

Mediterranean lista pesama:

Rain Delay (Radovići 2002)
Winged Lion (Venecija 2010)
Samarcołin (Herceg Novi 2011)
Septinsular (Krf 2013)
Né Dal Mondo (Lefkada 2016)
The Grand Summer (Tivat, Krit i Zakintos 2017)
Kyoto Daylight Recon (Tivat 2019)

Muzičari koji su učestvovali na albumu:

Dušan Pešić – vokal, akustična/klasična/električna/bas gitara
Antonio Maletin – bubnjevi
Matija Anđelković – klavijature/klavir
Stanislav Stanojević – klasična gitara
Nikola Andrejić – fretles bas gitara
Šerin Radeski – violina
Gordana Georgijević – vokal
Anđela Vemić – vokal
Danko Radulović – bas gitara
Aleksandar Matović – akustična gitara
Predrag Andrejević – električna gitara
Mihajlo Stefanović – perkusije
Ana Vlatković – vokal
Angelina Živković – violončelo
Igor Stanić – bas gitara
Jelena Icić – vokal
Nenad Mandić – akustična gitara

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Da li je PAIN plagiran na Evroviziji?

Sledeća priča

FRAIL BODY krajem jula u Beogradu

Najnovije iz rubrike U fokusu