fbpx

Escapado – Initiale (2007)

minut čitanja

esapadoNemački emo sastav koji peva na nemačkom jeziku isprva ne izgleda baš privlačno. Međutim, kada album počne da se “valja”, najpre uočite odličnu produkciju, takvu da album, iako je studijski, zvuči prilično živo.

Izdanje je idejno odlično iskonstruisano teko da se iz pesme u pesmu konstantno smenjuju emo i žestoki, ponekad i brutalni delovi. Tipični emo vokali sjajno ležu na razuzdanu svirku, tako da Initiale predstavlja jedan prilično kompaktan i intenzivan album, bez praznih hodova.

Najznačajnije reference koje bi vam mogle pomoći da naslutite o kakvoj je zvuku reč bili bi sastavi Dredg, Underoath i At the Drive In. Ukoliko Escapado nastave u ovom pravcu mogli bismo  vrlo brzo, možda već sa narednim albumom, dobiti vrlo perspektivan sastav, sposoban za velike stvari.

Iako nemački jezik nije više velika prepreka, u ovom slučaju bi možda ipak bila poželjna upotreba engleskog, jer bi album zvučao prirodnije. Verovatno bi tek u tom slučaju Escapado ušao u prvu ligu bendova ove orijentacije iako i sada po svim parametrima može da im parira bez većih problema.   N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Kid Rock – Rock And Roll Jesus (2007)

Sledeća priča

Coppelius – Time-Zeit (2007)

Najnovije iz rubrike Albumi