fbpx

Viva Vox u Areni: Bezgranična moć glasa

4 minuta čitanja

02Koncert je prošao, utisci su se slegli, a za Viva Vox se definitivno može reći da u potpunosti zaslužuju da budu – globalna atrakcija.

Više se ni ne sećam kada sam i gde prvi put čuo Viva Vox. Sećam se jedino svog utiska da je u pitanju sjajna ideja koja i te kako ima potencijal. Oduvek su mi bili zanimljivi projekti poput Apocalyptice ili 2Cellos, a Viva Vox su poznatim hitovima pristupili, opet, iz nešto drugačijeg, čak autentičnijeg ugla.

01

Za Arenu su se odlučili kako bi proslavili 10 godina rada. I nisu pogrešili. Po slobodnoj proceni, bilo je tu između osam i 10 hiljada ljudi, a Viva Vox su, pod vođstvom dirigentkinje Jasmine Lorin, nastup otvorili temom Navras iz Matrixa (originalno numera Juno Reactora), da bi potom prešli na sjajno aranžiranu By The Way Red Hot Chili Peppersa.

Možda bi neko pomislio da hor ne može tako dugo da drži pažnju slušalaca, ali interpretacija kakvu Viva Vox neguju svakako može. Bilo da pevaju Ameno (u koju su ubacili čak i dubstep deonice), Chop Suey (System of a Down), Killing in the Name (Rage Against The Machine), Srce (EKV), Chandelier (Sia), Africa (Toto), koju su inače posvetili azilantima koji u poslednje vreme masovno prolaze kroz našu zemlju, ili End of Time (Beyonce), Viva Vox u svakom momentu utiskuju svoj pečat i nadograđuju originale.

03

Publika odlično reaguje, a highlight prvog dela nastupa je Bohemian Rhapsody, koju je solista Marko Živković započeo iz publike, sa tribina, a okončao ju je na stejdžu, zajedno sa kolegama, u perfektnoj kulminaciji njihove odlične izvedbe i frenetične reakcije publike.

06

Ceo set Viva Voxa je zapravo sjajno putovanje kroz istoriju moderne muzike i ako biste poželeli da nekome ko se uopšte ne razume u muziku u kratkim crtama objasnite šta se tu zapravo dešava, mogli biste da ga odvedete na koncert Viva Voxa. Ili da mu makar napravite plejlistu numera koje izvode.

Posle otprilike sat i po vremena Viva Vox prave pauzu i na deset minuta se povlače sa scene.

05

Drugi deo koncerta rezervisan je, uglavnom, za žešći deo repertoara. Nirvana, Pearl Jam, Rammstein, Prodigy medley, te Metallica za kraj (sa sve Ecstasy of Gold uvodom) sjajno su zaokružili gigantski nastup, dostojan desetogodišnjice. Usledio je bis rezervisan za numere „Ajde, Jano“ i još jednu Queenovu (Show Must Go On), a potom i drugi bis (po mom mišljenju suvišan), kada su ponovo izvedene pesme End of Time i Always Look on the Bright Side of Life.

04

Gotovo tri sata Viva Vox su prisutne u Areni vodili kroz hitove, novije i starije, poznate i manje poznate, ali svakako bitne za razumevanje raznih epoha i muzičkih generacija. Ima tu momenata i prostora za sitne popravke ali je, sve u svemu, ovakav audio-vizuelni šou nešto što nikako ne treba preskočiti. Ako ni zbog čega drugog, onda bar zbog činjenice da možete čuti svoje omiljene hitove u potpuno nesvakidašnjem i neočekivanom maniru.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

2 Comments

  1. Khm, koncert su zapravo počeli nadrealnom interpretacijom numere Navras, Juno Reactor-a, koju najbolje pamtimo iz Matriksa.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Mono u Božidarcu: Zvučna implozija

Sledeća priča

Artan Lili, TBF i Darkwood Dub na Mikseru: Opipavanje alternativnog pulsa

Najnovije iz rubrike Sa lica mesta