fbpx
municipal waste
Municipal Waste/FOTO: Nenad Tomić

MUNICIPAL WASTE i UNDEATH u KELNU: Do poslednje kapi znoja

minut čitanja

Iako su bukvalno isti dan (01:00 noću) nastupali na čuvenom Hellfestu, Municipal Waste su dali sve od sebe da se eventualni umor, koji bi uticao na nastup u Kelnu, uopšte ne primeti.

Svirka je bila zakazana za 20:00 časova, a ni u jednoj najavi na internetu nije bilo ni pomena o nastupu bilo kakve predgrupe. To je verovatno bio razlog za ranije okupljanje fanova kojih je bilo oko 250-300.

Ipak, njujorški death metal sastav Undeath bio je bend kojeg su MW pozvali da otvore koncert.

Ova ekipa je sletela pravo sa Copenhell festivala, na kojem su imali dosta dobro posećen nastup, bar sudeći po objavama na društvenim mrežama.

Sa prvim taktovima, namamili su publiku da priđe bliže i da slobodno “đuskaju”. Oko 25 minuta odličnog death metala a la Cannibal Corpse i Autopsy bilo je dovoljno da se publika zagreje za zvezde večeri. Sudeći po onom što su nam priredili, siguran sam da će se za Undeath tek čuti u narednim godinama. Uostalom, nisu se tek tako našli na Plejer listi najboljih albuma u prošloj godini.

Nakon pola sata pauze, tačno u 21:00 sat na binu izlaze Tony Foresta i ekipa. Problemi sa njegovim mikrofonom su brzo rešeni, a vrata pakla je otvorio Demoralizer.

Ređali su se Breathe Grease, Grave Dive, Sadistic Magician, Slime and Punishment. Mosh pit je goreo. Tukli su se i muškarci i žene, i staro i mlado.

municipal waste
Tony Foresta, Municipal Waste/FOTO: Nenad Tomić

Tony nakratko pravi pauzu da kaže kako su festivali OK, ali da su mu ovakve klupske svirke omiljene jer na njih dolaze diehard fanovi koji ostave srce u mosh pitu, dok je bend mnogo prisniji sa publikom.

U to ime, usledili su Under the Waste, medley sastavljen od Headbanger Racem i Blood Drive, zatim High Speed Still, a nastup se završio sa Crank The Head.

Bend nije ni sišao sa bine, a publika je već počela da skandira MUNICIPAL WASTE IS GONNA FUCK YOU UP!

Tako se Tony i ekipa vraćaju još jednom na stejdž i odmah počinje Born To Party. Potpuni delirijum!

Iako prostor nije bio ni do pola pun, kiseonika skoro da uopšte nije bilo.

Tokom pedeset minuta bend je goreo na bini od početka do kraja, što je bilo sasvim dovoljno da svi izađu zadovoljni i mokri do gaća. Crossover is not dead!

AUTOR: Nenad Tomić

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

MONSTER MAGNET u KELNU: Neka svemir čuje nemir

Sledeća priča

GRASPOP 2023 u BELGIJI: Festival na kojem energija muzike nadmašuje scenografiju 

Najnovije iz rubrike Sa lica mesta