fbpx

The Haunted: Muzika je postala previše generička

2 minuta čitanja

the hauntedIako je naslov novog albuma ilustrativan i podložan širokim tumačenjima, The Haunted ne žele da fanovima nameću svoju interpretaciju. Njima za sada jedino smeta generički karakter koji je muzika poprimila. Zato su odlučili da ovde aktuelni “Versus” snime na malo drugačiji način…

– Novi album odiše većom količinom energije nego prethodni. Da li ste zadovoljni konačnim rezultatom?

U svoje ime mogu da kažem da sam zaista dao sve od sebe da muzika koju smo stvorili na novom albumu bude najiskrenija i najčistija, koliko god je to moguće. Za sada sam 100 odsto zadovoljan novim albumom. Mislim da smo vrlo dobro uhvatili trenutno stanje benda i sve ono što se u njemu dešava, čime sam jako zadovoljan.

– Reci nam lično mišljenje o Versusu. Koje su sličnosti i razlike u odnosu na druge The Haunted albume?

“Versus” je logičan, prirodan nastavak svega onoga što smo istraživali na albumu “The Dead Eye”, ali smo se istovremeno osvrnuli još unazad i na novo izdanje inkorporirali brojne elemente sa naših starijih albuma. Najveća razlika u odnosu na prethodna izdanja vezana je za sam postupak snimanja. Ovog puta smo album snimili gotovo uživo. Nas četvorica smo u sobi za snimanje zajedno snimali svoje deonice u isto vreme. Potragu za odgovarajućim vibe-om suprotstavili smo tehničkom perfekcionizmu i mislim da je krajnji rezultat odličan. To što smo uspeli da uhvatimo, to je pravi, autentični The Haunted zvuk.

– Utisak je da na novom albumu ima znatno više hardcore-a nego ranije. Zašto ste se odlučili na taj korak?

Svi čuju nešto drugačije…ti si recimo čuo hardcore. Ja, sa druge strane, ne čujem toliko hardcorea. U tome leži naša snaga. Nismo toliko očigledni. Ne pokušavamo da se prodamo nikome, niti pokušavamo da se dodvorimo bilo kojem životnom ili subkulturnom stilu. Samo sviramo agresivnu, ali istovremeno i emotivnu i melodičnu muziku.

– Naslov je zanimljiv. The Haunted versus – šta ili ko?

Namera nam je bila da u taj naslov svako može da stavi apsolutno svaku interpretaciju koja mu odgovara.

– Šta ste i da li ste uopšte nešto slušali tokom snimanja novog albuma?

 Ne sećam se da smo u tom periodu uopšte slušali muziku.

– Šta misliš o modernoj metal sceni?

Iskreno, mislim da je moderna metal scena sranje.

– Zašto?

Svi albumi danas zvuče identično i to više nije pitanje muzike, to je pitanje proizvodnje. Svi koriste iste softvere za kreiranje muzike, tako da više ne možeš da čuješ kako bend zaista zvuči. Nema više iskrenosti u pristupu, suviše je umišljenih ljudi uljuljkanih u nekim glupim kategorizacijama. Muzika je postala previše generička.

– Koji bi bendove naveo kao svoje omiljene?

Neki od omiljenih sastava su Metallica, (stara), Slayer (takođe stari), Exodus (rani radovi), Judas Priest, Kyuss, Autopsy, Black Sabbath i Trouble.

– US ili evropski metal?

US metal zbog tehnike i veštine, evropski zbog feeling-a i melodije. N. M.

*Intervju je ranije objavljen u magazinu Butcherian Vibe

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bleeding Through: Svako ima pravo na dobar metal

Sledeća priča

Zimmer’s Hole: Ozbiljni komedijaši

Najnovije iz rubrike Intervjui