fbpx

10 najboljih pesama u maju

2 minuta čitanja

Novi singl britanskih mladih snaga Heriot je odneo prvo mesto za najbolju pesmu maja 2024. godine. Otkrijte koje još metal, hardcore, punk i rock numere dominiraju, a sve to možete slušati na našem Plejer Monitoru.

Heriot – Siege Lord (sludge, hardcore)

Britanci majstorski drobe i ostavljaju bez daha brutalnim i ekstremnim napadom nemilosrdne energije mešajući sludge i hardcore. Na kraju želite samo još iako ste u blatu do guše. 

Orange Goblin – Cemetary Rats (stoner metal)

Pacovi na grobu narandžastog goblina su tako bučni dok mešaju doom, thrash i punk zvuke od kojih se i legije mrtvih dižu. Garantovano dobar provod na dva metra ispod zemlje.

Umbra Vitae – Anti-Spirit Machine (death metal)

Sirovi death sa thrash metal dodacima. Stvar je kao brutalna propoved koja poput furije vokalno besni protiv društvenih pritisaka i oslobađa nemilosrdnu salvu trešerskih rifova.   

Orbit Culture – While We Serve (melodic death metal)

Šveđani stvaraju vrtlog koji nemilosrdno puca marširajućim ritmovima, oštrim rifovima i gruvajućim vokalima. Situacija se malo smiruje na pola puta ali onda vrtlog i dalje tehnički precizno lomi.  

Gruesome – Frailty (death metal)

Nema ništa slađeg nego kada određena grupa tako dobro napravi omaž death metal legendama kao što je bend Death. Stvar je čista stara škola, a Chuck Schuldiner je i dalje sa nama.

As I Lay Dying – Burden (metalcore)

Bože, oprosti im sve grehe zbog silnih skandala u prethodnih 10 godina jer su se metalcore divovi vratili u početnu formu nudeći prepoznatljivu vratolomnu energiju.  

Plutocracy Planet f. Carson Pace – Commence Mutation (post-hardcore, screamo)

Eksplozivna stvar u kojoj prodorni vokali dominiraju, dok neočekivani rafali saksofona i violine dodaju sloj lepote koja zapravo uznemirava. Nadasve haotična i provokativna pesma.

Jasta f. Phil Demmel – Suicidality (thrash, hardcore)

Nepretenciozna, ali brutalno iskrena i moćna doza hardcore i thrash metala koja na kraju dobija oblik dobrog sparing treninga karakterističnog vokala i sjajnog rada na gitari.

Cemetery Skyline – In Darkness (gothic rock)

Umiljata goth rokerska stvar koju perfektno vozi Mikael Stanne svojim pevanjem koje precizno hvata očaj i nežnost, dok gitarske melodije i ritam sekcija stvaraju atmosferu melanholije.  

Head Automatica – Bear the Cross (industrial rock)

Povratnički singl posle skoro 20 godina je zamenio optimističnu energiju ovog benda iz Bruklina sa pravom industrijskom zlokobnom, teškom i filmskom atmosferom.

Iz Plejer Monitor liste na Deezer platformi izdvojili smo 10 najboljih pesama ovog meseca.

Vaše je samo da kliknete i uživate. 🎶

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

D ZOO iz Subotice izbacili novi singl

Sledeća priča

Da li je PAIN plagiran na Evroviziji?

Najnovije iz rubrike U fokusu