fbpx

The Cosa Nostra Klub – L’ Hymne A La Joie (2007)

minut čitanja

cnkGodina 2043. Nacisti su pobedili u II svetskom ratu i zavladali svetom. Još uvek vladaju.

Polusrušenim evropskim metropolama krstare postapokaliptične naci trupe na vozilima koja kao da su ukradena iz arsenala “Pobesnelog Maksa”.

Sa zvučnika trešti “Oda radosti” u malo izmenjenom aranžmanu. Upravo tako počinje drugi po redu CNK album-napeto, intenzivno, opskurno. Ovo je metal opera onakva kakvu bi Vagner stvarao u 21. veku.

Raskošne orkestracije dostojne Dimmu Borgira, teški death metal rifovi, horovi i industrial atmosfera – sastojci su prilično drske mešavine kakvu su Rammstein ili Hanzel Und Gretyl oduvek želeli ali nikada nisu smeli ili imali dovoljno potencijala da stvore.

Hreidmarr, nekadašnji frontmen francuske Anorexia Nervose, na ovom izdanju postavio je sam sebi zamku – Cosa Nostra Klub će morati debelo da se pomuče da nadmaši ovaj monument, ako im to ikada i pođe za rukom. Sve preporuke.  N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Coppelius – Time-Zeit (2007)

Sledeća priča

Machete – Untrue (2007)

Najnovije iz rubrike Albumi