fbpx

Knights of Abyuss – Shades (2008)

minut čitanja

knightJedan od najžešćih bendova na Ferret etiketi ujedno je i jedan od njihovih (retkih) promašaja, ne, doduše, u punom smislu te reči, ali ukoliko ih uporedimo sa ostatkom ekipe, Knights of Abyss nemaju baš neke velike šanse.

Ponikli u Arizoni, KoA su deathcore orijentisani i predstavljaju kombinaciju bendova Job For A Cowboy i The Darkest Hour. Reč je o death/thrash metalu odsviranom na nešto moderniji, danas aktuelan način, ali bez neophodne oštrice inventivnosti, koja bi slušaocu zaparala po mozgu i ostavila bar nekakav trag koji bi ga naveo da se ponovo maši njihovog diska i posveti im više pažnje.

Na Shadesu je sve korektno odsvirano, isproducirano i aranžirano, što je i razumljivo imajući u vidu izdavačku kuću koja itekako ume da perfekcioniše u pogledu svojih izdanja, ali ipak nedostaje ona esencijalna privlačnost koja vam razvuče usta u oduševljeno „wow!“ kada čujete neki dobar album.

Ljubitelji dobre deathcore svirke kojima nije važno da svaki album koji preslušaju bude otkrovenje svakako će uživati slušajući Shades. Album je sasvim u rangu prosečne (možda i malo više od toga) ponude u okviru žanra, te će kao takav svakako zadovoljiti deathcore fanove.

Iako ovde nema lucidnosti kakvom se razbacuju Job For A Cowboy, kvalitetno odsvirane muzike svakako ima, što će mnogima biti dovoljno da cene ovaj album.  N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Fate – Vulture (2008)

Sledeća priča

Daft Punk – Random Access Memories (2013)

Najnovije iz rubrike Albumi