fbpx

Fate – Vulture (2008)

2 minuta čitanja

fateNajinteresantnija trivia u vezi sa Fateom jeste ta da prosek godina u bendu ne iznosi više od 17 godina.

Nastali su 2003. u Kaliforniji, a u momentu kada im se pridružio, gitarista Kyle Fishman imao je svega 14 godina. Gledano iz te perspektive, Fate su na debi albumu Vulture uradili vanredno dobar posao.

Reč je o deathcore/death metal albumu koji lako može da parira mnogim sastavima iz žanra, kako po svirci tako i po idejnim rešenjima. Tome u prilog ide i činjenica da su Fate već delili scenu sa imenima kao što su Bleeding Through, Unearth, Amon Amarth, Animosity i mnogim drugim.

Problem, međutim, nastaje kada album Vulture smestimo u širi kontekst aktuelne ponude, jer ćemo tada videti da je ovo tek još jedno generičko izdanje kakvih samo na Deathcore is Sexy portalu možete naći na tone. Solidna svirka, pristojna produkcija, prosečni aranžmani i nedostatak originalnosti – glavne su odrednice Vulturea.

Ako se, ipak, opet vratimo na godine momaka iz Kalifornije, mora im se odati priznanje na onome što su uradili, jer ovakav nivo mnogi znatno stariji i iskusniji bendovi ne samo da nikad nisu dostigli, već verovatno nikada i neće dostići.

Ukoliko se snađu i uspeju da izdrže sve pritiske, kako u pogledu kreativnosti, tako i onih koji veze imaju isključivo sa poslovnom stranom cele priče, Fate će u budućnosti isporučiti mnogo dobre muzike. Za početak, Vulture je sasvim dovoljan.   N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Arkan – Hilal (2008)

Sledeća priča

Knights of Abyuss – Shades (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi

Deftones – Ohms (2020)

Neočekivani prelazi. Genijalni masivni gitarski rifovi. Fantastično psihodelični sintovi. Deftones je spakovao najbolji album do sada.