fbpx
Metallica 1983. godine/FOTO: Official

Pogledajte rajder listu METALLICE sa prve turneje

minut čitanja

Najveći metal sastav svih vremena Metallica nije uvek bio najveći. I oni su morali negde da počnu, a na tim počecima se desila i njihova prva velika turneja.

Prva velika turneja Metallice počela je u julu 1983. godine i trajala sve do avgusta 1984. godine. Turneja se zvala Kill ‘Em All Tour i na njoj su promovisali, logično, album prvenac Kill ‘Em All.

Album je objavljen svega dva dana pre početka turneje, a Metallica je tokom dela turneje bila podrška za bendove Raven, Venom i Twisted Sister, dok su u drugom delu oni bili glavni bend, a podršku su im pružali Anthrax i Armored Saint.

Za godinu dana sastav iz San Franciska prokrstario je Severnu Ameriku i Evropu, a da je u pitanju bila i više nego ozbiljna turneja, svedoči i rajder lista sa jednog nastupa sa bendom Raven.

Na listi je navedeno deset zahteva, a pokriveno je svašta, od reklamiranja, preko snimanja nastupa, pa sve do hrane i pića u benstejdžu.

Tako se navodi da u svim TV i radijskim reklamama za koncert mora da bude korišćena muzika Metallice i Ravena, da nastupi ne smeju biti snimani ni na koji način bez dogovora sa roud menadžerom ili kompanijom, ali i da za svaki bend mora da bude obezbeđen po paket piva, čaj, kafa, sokovi i sok od pomorandže.

Pogledajte celu rajder listu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

POTRESI U PITCHFORKU: Obustava rada i optužbe za rasizam

Sledeća priča

Zašto je FACEBOOK odlučio da ubije muziku?

Najnovije iz rubrike Članci i analize