fbpx

Arsis – We Are The Nightmare (2008)

minut čitanja

arsisVirtuoznost u svakom smislu glavna je odrednica novog Arsis albuma pod nazivom We Are The Nightmare.

Od podivljale bubnjarske sekcije, preko razuzdanih, melodičnih, pa čak i neoklasicističkih rifova, do oštrih scream vokala, sve na trećem full lenght izdanju četvorke iz Virdžinije je u znaku probijanja brzinskih, tehničkih i ostalih granica.

We Are The Nightmare je kompaktan, tečan i sluša se u jednom dahu. U prilog tome ide i činjenica da nema pesme koja bi se mogla posebno izdvojiti od ostalih, ali je istovremeno moguće kao reprezentativnu izdvojiti bilo koju numeru, jer sve one predstavljaju logičan deo jedne progressive death celine, sklopljene na moderan i nenametljiv način. Himnično, poletno, komplikovano, divlje i aranžmanski potpuno izlomljeno – epiteti su koji će sasvim sigurno zadovoljiti fanove Deatha, Carcassa , Necrophagista i benda Between The Buried And Me.

Produkciju i mastering radili su studiji zaslužni za izdanja Shadows Falla, Uneartha ili Hatebreeda, te se jednostavno podrazumeva da se na tom segmentu vrlo posvećeno i detaljno radilo, tačno onoliko koliko je potrebno da We Are The Nightmare zvuči istovremeno i čisto i prljavo.

Takav balans upotpunjuje zvuk kakav Arsis strastveno kreiraju na ovom albumu, ne udaljavajući ga previše od obrazaca koji su postavljeni na prethodnim albumima, ali obogaćujući ga novim elementima, koji će u startu onemogućiti primedbe o samokopiranju ili presviravanju sopstvene muzike.

U svakom slučaju, ljubitelju technical/melodeath zvuka biće više nego zadovoljni albumom We Are The Nightmare.  N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

The Hottness – Stay Classy (2008)

Sledeća priča

Grave – Dominion VIII (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi