Sinister – The Silent Howling (2008)

sinister_the_silent_howlingDve godine posle Afterburnera, holandski Sinister se vraća jednako besan, ako ne i više nego ranije.

Death Metal je u izvedbi ove ekipe uvek zvučao u isto vreme i brutalno i rafinirano,  što je slučaj i sada. Odličan rad na bubnjevima, fenomenalna produkcija, opaki rifovi protkani efektnim solažama, preporučuju The Silent Howling za višestruku konzumaciju.

Growl vokal Aad Kloosterwaaarda pogađa tačno tamo gde treba i sjajno se uklapa u celokupnu zvučnu matricu, koja na momente zvuči prilično epski, dajući još jednu dimenziju Sinister muzici.

Osmo izdanje jednog od najvećih bendova poteklih iz Holandije, neće nadmašiti slavu nekih svojih prethodnika, ali će svakako predstavljati žestok udarac u prepone 80 odsto aktuelne death metal ponude i potvrdu izreke da „bez starca nema udarca“.

Sinister je imao raznih oscilacija tokom karijere, a može se reći da je The Silent Howling jedna od kvalitetnijih. Poklonici death metala neće se prevariti ukoliko svoj novac, vreme, vratne mišiće i ostale neophodne resurse posvete ovom albumu, jer će se sve uloženo višestruko vratiti kroz adekvatan osećaj zadovoljstva koji slušanje The Silent Howlinga izaziva. N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.