Architects – Ruin (2008)

architectsPetorka iz Brightona (UK) nije morala dugo da čeka na globalni proboj. Iako su momci pre Architectsa svirali u različitim, mahom hardcore bendovima, pod imenom Architects nastupaju od 2006. godine, kada izdaju debi pod nazivom Nightmares.

Ubrzo na tržište izlazi i ovde recenzirani Ruin, album koji ne donosi ništa epohalno na Metalcore/Death Metal/Mathcore sceni, ali ipak odiše dovoljnom dozom avangardnosti, da bi na sebe skrenuo pažnju i svoje autore promovisao kao snage na koje ozbiljno treba računati.

Tome u prilog ide i činjenica da su Architects, maltene, već ušli u prvu ligu sastava kao što su Ion Dissonance, Sikth, Parkway Drive nastupom na brojnim recentnim festivalima među kojima je svakako najznačajniji Download 2007.

Na Ruinu možete očekivati oštar, nadrkan i prilično besan Math/Metalcore obogaćen prilično agresivnim vokalima i deonicama koje s vremena na vreme čak bude asocijacije na Isis. Ti i neki drugi detalji mogu eventualno ukazati u kom pravcu bi Architects mogli širiti svoj kreativni opseg u budućnosti, mada je za ozbiljnije prognoze suviše rano.

Melanž tehničke svirke, psihodeličnih deonica i svih ranije poborojanih pravaca za sada je dovoljan i verovatno je trenutni maksimum momaka iz Brajtona.

Takođe, ta “dijagnoza” mogla bi biti i preporuka svima onima koji su zainteresovani za nešto modernija stremljenja u današnjem metalu. Ukoliko pripadate tom korpusu, Ruin će sigurno zadovoljiti vaše kriterijume.   N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.