fbpx
Članovi benda Thursday/FOTO: Facebook

10 najboljih pesama u aprilu

2 minuta čitanja

Povratnički singl američkih post-hardcore legendi Thursday je odneo prvo mesto za najbolju pesmu aprila 2024. Otkrijte koje još metal, hardcore, punk i rock numere dominiraju, a sve to možete slušati na našem Plejer Monitoru.

Thursday – Application for Release from The Dream (alt rock, post-hardcore)   

Amerikanci posle 13 godina pauze izbacuju moćnu himnu koja spaja sanjive vokale sa snažnim gitarama u njihovom prepoznatljivom stilu, dok lirika istražuje budućnost u kontekstu savremenih društvenih problema. 

SeeYouSpaceCowboy – Red Wine and Discontent (post-hardcore)

Ekipa iz San Dijega majstorski spaja agresiju i frenetičnu energiju sa emocionalnom ranjivošću i zaraznim melodijama, dok lirski istražuje složenost romantičnih veza koje su natopljene gorko-slatkom lepotom.

Gel – Mirage (hardcore)   

Bend iz Njudžersija ekslodira od samog početka nemilosrdnom hajkom na sva čula i telo. Oštri i prljavi gitarski rifovi voze kroz pesmu dok Sami Kaiser vokalno ispušta čitav potok besa.

Knocked Loose feat. Poppy – Suffocate (metalcore)   

Opaka stvar združenih snaga koja deluje kao sudar agresivne energije i jezivih melodija, što rezultira zaraznom pesmom koja pomera granice metalcore žanra i ostavlja trajan utisak na vaše uši i poimanje realnosti.

Architects – Curse (metalcore)

Britanci u najnovijoj pesmi donose paklenu oluju besa, predstavljajući majstorstvo u komponovanju agresivnih rifova i emotivno nabijenih vokala, čime potvrđuju svoj položaj predvodnika metalcore žanra.

In Hearts Wake – Hollow Bone (metalcore)

Opasno cepanje iz Australije koje udara kao fuzija teške energije i sonične melodije, prikazujući umetničku sposobnost benda da kreira ubedljiviju priču koja za nijansu odskače od klasičnih metalcore šablona.

200 Stab Wounds – Hands of Eternity (death metal)   

Ekipa iz Ohaja kreće nežno, ali brzo daje gas prelazi neumornim napadom brutalnosti spajajući žestoke gitarske rifove sa vokalima koji razaraju i predstavljaju suštinu ekstremnog metala današnjice.  

Bad Omens, Health and Swarm – The Drain (industrial rock)

Autori kažu da ova pesma svedoči o sjajnoj kreativnoj energiji ove impresivne saradnje, spajajući njihove različite stilove u jedinstven i moćan singl u kome vlada tama intenzivnih ritmova i jezivih vokala.

Julie Christmas – Supernatural (experimental rock)

Umetnica iz Njujorka stvara muzičko putovanje koje je istovremeno jezivo i predivno. Njeno savršeno spajanje intenzivnih vokala sa atmosferskim instrumentalima je iskustvo koje se zadržava i nakon što pesma prestane.

G.B.I. – The Regulator (hardcore punk)   

Dave Grohl, Charlie Benante i Scott Ian onako kratko i slatko odaju visokoenergetsku odu kultnom sastavu Bad Brains, infuzirajući organsku pank energiju žestokim stilom i modernom produkcijom. 

Iz Plejer Monitor liste na Deezer platformi izdvojili smo 10 najboljih pesama ovog meseca.

Vaše je samo da kliknete i uživate. 🎶

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

OCTOBER TIDE objavili novi video

Sledeća priča

Pogledajte novi GAEREA spot

Najnovije iz rubrike U fokusu