fbpx
Children of Bodom/FOTO: Nuclear Blast

PLEJER SUMIRANJE: Žestoka martovska nedelja, opet

2 minuta čitanja
Children of Bodom/FOTO: Nuclear Blast

Mnogi ovih dana najavljuju albume, a mi na sve to imamo samo jedno pitanje – kako sve preslušati?! Nedelja za nama je bila poprilično šarena, ali glavni utisak je da je death metal na kraju ipak izdominirao. Evo šta smo izdvojili ovog puta.

Šta ima novo od muzike?

Children of Bodom Hecate’s Nightmare (melodic death/power metal) – singl

Znameniti Finci 8. marta objavili su novi album pod imenom Hexed, a sudeći po singlu Hecate’s Nighmare zaželeli su se svog izvornog zvuka. Još gustiramo ovo ostvarenje, a uskoro očekujte i recenziju na stranicama Plejera.

Moon Tooth Omega Days (progressive metal) – singl

Preterano opasni progeri iz Njujorka oglasili su se novim singlom koji najavljuje album koji treba da izađe krajem ovog meseca. Inteligentna i vešta svirka. Svakako je bolja investicija utrošiti vreme u ovo nego recimo u novi Van Gogh. Stvarno, nemojte.

Gomorrah Frailty (death metal) – video

Kanadski death metal sastav Gomorrah pustio je u etar novi spot. Dakle, kanadski death metal sastav. To je dovoljna preporuka.

Fleshgod Apocalypse Sugar (symphonic death metal) – video

Italijanske razmetljivce možete voleti ili ne, ali da su intrigantni i da svom radu pristupaju veoma detaljno i profesionalno, to im se ne može osporiti. Gledamo ih u novom visokobudžetnom spotu. Behemothe, čuvaj se!

Crowhurst Ghost Thropic (harsh noise/black metal/sludge metal) – video

Mračno. Pa onda mračno, pa onda još malo mračno i na kraju baš mračno. Sve u svemu – mračno.

 

AntropomorphiA Womb of Thorns (death metal) – video

I još malo death metala na listi ove nedelje. I to holandskog. Ova ekipa postoji od 1989. godine i posle 30 godina (uz jedan bogme poveći prekid rada) i dalje je dosledna furioznoj kombinaciji death i black metala. Možda je čudno, ali ovakav zvuk je u neku ruku ćak i osvežavajuć ove 2019. godine. 

Mark Morton Cross Off (groove metal/modern metal) – video

Gitarista benda Lamb of God objavio je solo album. Još ga nismo preslušali, ali singlovi ne obećavaju mnogo. Štaviše, deluje da je u pitanju najmediokritetskiji materijal koji je moguće zamisliti. Upeglani i propitomljeni LoG rifovi u pesmi “Cross Off” u kombinaciji sa vokalom pokojnog Chestera Bennigtona deluju poprilično dosadno i banalno. 

Elune Song of the Seven Winds (melodic death metal) – video

Javili su nam se momci iz zanimljivog domaćeg projekta pod nazivom Elune. Oni u epskoj osmominutnoj numeri oživljavaju vajb bendova poput Insomnium, Dark Tranquillity ili Omnium Gatherum. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali deluje da je ovaj dvojac dosta ambiciozan u svojim namerama. Videćemo u kom pravcu će ih to odvesti.

Šta ima staro od muzike?

Nije baš mnogo staro, ali ponovo smo se vratili jednom prošlogodišnjem albumu. U pitanju je kanadski sastav A Flock Named Murder, koji kroz kombinaciju death, progressive i black metala na albumu An Appointed Time vrlo efikasno okupira pažnju samo ako mu date priliku. Fanovi Opetha ili Orphaned Landa ovo ne bi trebalo da propuste, mada su te reference tek delić onoga što Kanađani sažimaju u svom zvuku.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Johnny Rotten: Flint se osećao nevoljeno i ostavljeno (VIDEO)

Sledeća priča

Pogledajte satnicu za koncert benda Riverside

Najnovije iz rubrike U fokusu