fbpx

Red Hot Chili Peppers – The Getaway (2016)

minut čitanja

Red Hot Chili Peppers The GetawayProšlo je sedam godina od kada je John Frusciante napustio Peperse. Mnogi su tada pomislili da Pepersi ne mogu da snime album kao što je recimo „Californication“. Možda su isprva i bili u pravu.

Od 2009. godine objavljena su dva albuma. Gitarski šmek i peperska haotična kreativnost je zaista nedostajala albumu „I am With You“ iz 2011. To je promenjeno pre dve nedelje objavljivanjem jedanaestog studijskog albuma „The Getaway“.

Čini se da su Pepersi zajedno sa novim gitaristom pronašli zaista dobar zvuk. Novi album Pepersa je zabavan, energičan i melodičan. Bas gitara i bubanj su sjajno ukomponovani. Anthony Kiedis je uradio odličan posao sa vokalima. Josh Klinghoffer je uneo psihodeličan zvuk u muziku Pepersa i to se najviše čuje u poslednjem minutu pesme „Dark Necessities“ koji je fenomenalan ili u pesmi „Detroit“ koja je najbolja stvar na albumu.

Pesma „Goodbye Angels“ najbolje oslikava energičnost i melodičnost celog albuma. Kada se na kraju presluša „Dreams of a Samurai“ stiče se utisak da ste upravo slušali Peperse kakve volite. Ako vam slučajno nedostaje John Frusciante, dovoljno je čuti „The Longest Wave“.

Poslednji album Pepersa je definitivno poboljšanje u odnosu na prethodni album i svojevrsan povratak u budućnost. Tome je sigurno doprineo i Rick Rubin koji nije radio sa Pepersima još od 1989. godine. Preporučujem da „The Getaway“ slušate dok ste na putu.

OCENA: 0.0 out of 5.0 stars

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Gojira – Magma (2016)

Sledeća priča

Billy Talent – Afraid of Heights (2016)

Najnovije iz rubrike Albumi