fbpx
slipknot prva postava
Prva postava Slipknota, Anders Colsefni je skroz levo/FOTO: The Register

Originalni pevač SLIPKNOTA premijerno u Srbiji

minut čitanja

Anders Colsefni, originalni pevač metal giganta Slipknot, nastupiće 20. jula u SKCNS Fabrika u Novom Sadu.

Colsefni je sa Slipknotom 1996. godine snimio kultni demo-album Mate. Feed. Kill. Repeat, a tada su sa njim u bendu bili i Joey Jordison, Paul Gray, Shawn „Clown“ Crahan, Donnie Steele i Josh „Gnar“ Brainard.

Demo-album je objavljen u 1.000 kopija i danas predstavlja kolekcionarski primerak. Ubrzo nakon toga Andersa menja sadašnji pevač Corey Taylor, sa kojim je ostao u prijateljskim odnosima.

Slipknot je zapravo želeo da Anders ostane u postavi ali kao perkusionista i prateći vokal što on nije prihvatio. MFKR nikada nije dobio pažnju koju zaslužuje iako je činio osnovu današnjeg Slipknot zvuka, kombinaciju više pravaca u kojoj je bend ekperimentisao sa death metalom, nu-metalom ali i funk zvukom.

Anders kasnije pokreće bend Painface sa kojim objavljuje nekoliko izdanja.

2023. godine njemu se javila ideja da sa svojim sadašnjim bendom The Feeders održi turneju po Australiji i Novom Zelandu izvodeći Mate. Feed. Kill. Repeat. u celosti.

Nakon odlično prihvaćenih koncerata bend dobija ponude da MFKR bude predstavljen i u Evropi, te će i domaća publika biti u prilici da prisustvuje ovom ekskluzivnom nastupu koji će biti posvećen tragično preminulim Slipknot članovima Joeyu Jordisonu i Paulu Grayu.

Isto veče kao predgrupe nastupiće i bendovi iz Australije Kaosis, Sin Soto i Piston Fist.

Koncert organizuju MM Concerts i Serbian Hellbangers u saradnji sa SKCNS, a ulaznice će biti u prodaji od 7. februara na svim Gigstix prodajnim mestima po sledećim cenama: 1.500 – early bird, 2.000 – pretprodaja i 3.000 – na dan koncerta.

Viiše informacija možete pratiti na Facebook iventu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

OVERDRIVE iz Zrenjanina predstavio novu pesmu

Sledeća priča

KERRY KING objavio postavu novog benda i prvi singl

Najnovije iz rubrike U fokusu