fbpx

Ignite – Ignite (2022)

minut čitanja

Pripremite se za zabavno i energično skakanje!

Dugo se na Plejeru nije vrteo kalifornijski melodični hardcore punk bend Ignite. Pa, sigurno od 2016. godine kada su izbacili peto studijsko izdanje A War Against You. Kasnije ih je napustio harizmatični vokal i frontmen benda Zoltan Teglas. Ostali su u zapećku.

Situacija se iznenadno menja u septembru 2021. godine kada izdavačka kuća Century Media izbacuje moćni i dinamični singl Anti-Complicity Anthem, a Ignite predstavlja novog pevača Elija Santanu. Simbolično, na početku videa za singl, stari članovi benda čekaju novog i onda kreće fino cepanje.

Tako je počelo novo poglavlje muzičke karijere korovaca iz Los Anđelesa!

Već u januaru 2022. godine, Ignite najavljuje novi album singlom On the Ropes koji počinje finim bas melodijama. Sudeći po komentarima, Santana je pokupio sve simpatije energičnim i strastvenim glasom koji ume da vikne ako treba, kao u fantastičnoj numeri Call of the Dogs.

Ignite je klasičan skejeterski hardcore punk album obojen svežinom i vedrinom tonova kalifornijskog sunca. Momci iz benda besprekorno menjaju tempo i melodije, pametno ubacuju grupne vokale i adrenalinski voze rifovima i bas deonicama, ali i anti-sistemskim tekstovima, uobičajenim za Ignite.

Teško je pronaći manu šestom studijskom izdanju korovaca, pogotovo ako volite ovakav stil muzike. Štaviše, poslednja stvar Let the Beggars Beg se posebno izdvaja zbog kompleksnosti i težine. U svakom slučaju, baš je dobro što je Ignite ovako moćnim albumom krunisao povratak na scenu!

Izdvajamo numere: Let the Beggars Beg, Call of the Dogs, On the Ropes.

OCENA: ★★★★☆

1 Comment

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Messa – Close (2022)

Sledeća priča

Eyesburn – Troops of Light (2022)

Najnovije iz rubrike Albumi