fbpx
Suosnivač Bandcampa Ethan Diamond/FOTO: Billboard

Bandcamp 17. juna donira sav prihod za borbu protiv rasizma

minut čitanja

Muzička platforma Bandcamp objavila je da će sav profit koji ostvari 17. juna donirati organizaciji NAACP Legal Defence Fund koja pruža pravnu pomoć žrtvama rasizma.

Odluka je inspirisana protestima koji se trenutno odvijaju zbog ubistva Georgea Floyda, ali i drugih slučajeva rasne nepravde.

Takođe, Bandcamp je hteo da skrene pažnju i na Juneteenth, jubilej koji se obeležava svakog 19. juna, datuma kada su 1865. godine Afro-amerikanci na severnoameričkom kontinentu zvanično oslobođeni ropstva.

Suosnivač Bandcampa Ethan Diamond izjavio je da su skorašnja ubistva Georgea Floyda, Tonyja McDadea, Seana Reeda, Breonne Taylor, Ahmauda Arberyja i nasilje koje američka država trenutno sprovodi nad građanima crne boje kože – strašne tragedije.

“Stojimo uz ispravne zahteve za pravdom, jednakošću i promenama i stojimo uz sugrađane koji žive sa rasizmom svakog dana, uključujući mnoge naše kolege, umetnike i fanove koji čine Bandcamp zajednicu”, naveo je Diamond.

Prema njegovim rečima, sav prihod od 17. juna biće prosleđen organizaciji koja se bori za rasnu jednakost kroz advokaturu, vođenje parnica i javnu edukaciju.

Takođe, Bandcamp će izdvajati i po 30.000 dolara godišnje različitim organizacijama koje se bave rasnim problemima.

“Aktuelni trenutak je deo dugogodišnjeg, široko rasprostranjenog i uobičajenog sistema strukturnog ugnjetavanja ljudi na osnovu boje kože, a stvarni napredak zahteva trajnu i iskrenu posvećenost političkoj, socijalnoj i ekonomskoj rasnoj pravdi i promenama. Mi ćemo nastaviti da promovišemo različitost i da koristimo mogućnosti da pružimo podršku umetnicima”, zaključio je Diamond.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

BLEED FROM WITHIN imaju novi album i spot

Sledeća priča

KRIST NOVOSELIĆ podržao Trampov odnos prema demonstrantima u Americi

Najnovije iz rubrike U fokusu