fbpx

Holstein – Anthology (2010)

minut čitanja

Japanski dragulj skriven u mnoštvu post-hardcore-emo kreacija.

Holstein je post-hardcore-emo bend iz Tokija. Muzička je poslastica koju je teško zanemariti. Njihov opus je tako moćan da privlači pažnju već na prvi ton, a njihova instrumentalna strast i vokalna dubina istinski osvaja.

Upoznavanje sa bendom Holstein zahteva vremena jer nema čak i onih osnovnih informacija, ali ponajviše traži otvaranje srca za njihove pesme. Iako više ne stvaraju, njihova karijera od preko 10 godina je kao dragulj skriven u mnoštvu post-hardcore kreacija.

Jedna od retkih fotografija sastava Holstein koju je moguće pronaći onlajn.

Holstein je od 1998. do 2010. godine izbacio jedno ostvarenje i tri mini albuma. Poslednju svirku iz 2010. godine su dokumentovali DVD izdanjem, a tada izlazi i kompilacija Anthology. U ovom izdanju se precizno secira strastvena izvedba Japanaca.

Album započinje sa Gently, The Rain Sings for Me i The Urban Air, numerama zarazne energije. Živahnom kombinacijom gitarskih rifova, ove dve pesme postavljaju noseće stubove kompilacije, najavljujući njegovu setnu, eksplozivnu i razigranu prirodu.

Naredne pesme Funeral March, The End of The Universe i Vapor Trails and Powder Snow nude više alternativni i atmosferični zvuk prepun sanjivih vokalnih melodija i složenih aranžmana. Pri tome, Holstein vrlo rado eksperimentiše, čak i korišćenjem malo španskog flamenka.

Jedan od ključnih aduta sastava Holstein je njihova sposobnost da prenesu duboke emocije kroz svoju muziku. Upravo to rade na numeri Bonds, koja zapravo malo podseća na radove američke grupe Boysetsfire.

Dve najduže stvari na kompilaciji su Teleology od skoro osam minuta i Eschatology koja traje blizu sedam minuta. Prave su melanholične i psihodelične post-rock-dream-pop zaslade od koje emocije vrište.

Holstein je posebno primamljiv zbog sposobnosti da prelazi između ekstremnih tačaka hitrine i nežnosti. Numere Motive i Farewell to Our Memories su sjajan primer ovakvog pristupa, kombinujući energične ritmove sa nežnim refrenima, stvarajući eklektičan muzički pejzaž.

Anthology je eksplozivna kombinacija zvuka i emocija, koja pokazuje široku paletu veština i kreativnosti japanskog benda Holstein. Ovaj album će privući ljubitelje raznovrsnih žanrova, ali i one koji traže muziku koja istražuje dublje slojeve ljudskih osećanja.

OCENA: ★★★★★

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Unearth – The Wretched; The Ruinous (2023)

Sledeća priča

Kvelertak – Endling (2023)

Najnovije iz rubrike Albumi