fbpx

Hate – Morphosis (2008)

minut čitanja

hatePoljski Hate posle 12 godina delovanja na sceni se pojavljuje sa albumom koji ozbiljno pretenduje da postane najbolje izdanje u opusu ovog benda.

Morphosis je, naime, toliko superioran da preti da ugrozi čak i status kultnog Anaclasisa. Od blast beatova preko zapaljivih rifova do sporih, čak melodičnih sekvenci, Morphosis funkcioniše gotovo savršeno.

Idejno znatno bogatiji od prethodnih albuma, novi album je produkcijski uobličen na sličan način kao i Anaclasis, s tim što su aranžmani znatno bolje osmišljeni. Poklonici extremnog zvuka koji dolazi iz zemalja koje su nekada bile sa ove strane “gvozdene zavese”, a koji ume da bude itekako inventivan i zanimljiv, na Morphosisu za to dobijaju neospornu potvrdu.

Ovo je izuzetan death metal album, nije pretenciozno reći, možda i najbolji u Hate katalogu. Sa druge strane, oni koji nisu dovoljno upućeni u rad Hatea neće  mnogo pogrešiti (zapravo, učiniće ravi potez) ukoliko se se sa ovim poljskim sastavom upoznaju baš preko Morphosisa.

Eventualno im može pomoći pominjanje izvesnih referenci poput švedskog Bloodbatha ili poljskog Behemotha, ne bi li orijentaciono shvatili o čemu se radi na Morphosisu. Dakle, death metal u čistoj formi.    N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Aborted – Strychnine.213 (2008)

Sledeća priča

Hermano – Into The Exam Room (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi