All Shall Perish – Awaken The Dreamers (2008)

all shallAll Shall Perish na novom albumu sve više zalaze na teritoriju koju trenutno definišu i redefinišu Arsis.

Reč je, dakle, o virtuoznom, brzom, komplikovanom i tehnički vrlo interesantnom death metalu, koji se značajno razlikuje od onoga što su All Shall Perish radili na početku karijere, a što je bilo blisko bendovima ko što su Hatesphere ili Terror 2000.

All Shall Perish i dalje gravitiraju u deathcore okvirima, ali ovaj put težište pomeraju na aranžmane koji su komplikovaniji nego na ranijim izdanjima. Koliko će se ovde pronaći fanovi Job For A Cowboya i The Red Chorda, toliko za porciju dobrog uživanja neće biti uskraćeni ni oni koji vole recimo Necrophagist i Martyr.

Ludačko lomatanje ritam sekcije praćeno ništa manje lucidnim gitarskim radom, uz povremene screamove a la Chuck Shuldiner (uz prepoznatljive growl i pig squeals vokale) garantuju dobru zabavu i sjajan koncertni ugođaj.

Melodeath elementi su prisutni taman toliko da naprave balans između tehnike i potrebe za relaksiranim soundom, koji neće previše opteretiti slušaoca, a što je obezbeđeno povremenim nešto prijatnijim deonicama, na ivici baladičnosti. Ovo nikako ne znači da je Awaken The Dreamers plitak album.

Naprotiv. Ovo je odlično izdanje koje će pomrsiti račune mnogima na aktuelnoj metal sceni, s obzirom da je reč o jednom od iznenađenja u dosadašnjem delu godine.   N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.