36 Crazyfists – The Tide And It’s Takers (2008)

36 crazyfistsPreseljenje 36 Crazyfistsa sa Aljaske u Portland (Oregon) i sa etikete DRT Entertainment na Ferret Music nije značajnije uticalo na zvuk ovog sastava.

Čak se može konstatovati da je dolaskom u Ferret ovaj sastav najzad svoj na svome u pogledu kreativne psihologije i zvuka koji nude. Ne očekujte nikakav radikalni zaokret na The Tide And It’s Takers – standardni „36“ elementi isprepletani su u dobro osmišljene aranžmane, provučeni kroz masivnu i snažnu produkciju i tu i tamo obogaćeni nekim novim elementima, taman toliko da vas to onemogući da konstatujete da se Crazyfists ponavljaju.

Hardcore, Metalcore i Screamo idiomi ukombinovani su tako da album od početka do kraja teče prirodno i funkcioniše kao kompaktna celina. Ambicija Crazy ekipe očigledno i nije da prave neki veliki otklon od zvuka kojim su godinama osvajali publiku.

Njihova želja je da tek neznatno šire okvire koje su sami definisali i da publici plasiraju tačno ono što očekuje – kvalitetnu, prepoznatljivu svirku. Pitanje je, međutim, koliko će 36 Crazyfists biti uspešni u privlačenju nove publike, sve dok se obraćaju tvrdokornoj, već formiranoj bazi fanova.

Za sada se može konstatovati da je The Tide And It’s Takers solidna kolekcija pesama u prepoznatljivom maniru, koja nagoveštava da 36 Crazyfists ne nameravaju da menjaju svoje oprobane obrasce stvaranja muzike. Koliko je to dobro ili loše, pokazaće vreme.   N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.