fbpx

Illdisposed – The Prestige (2008)

minut čitanja

illdisposed_the_prestigeIlldisposed, po mišljenju mnogih, najznačajniji danski metal sastav ikada, još od svog formiranja 1991. godine i debi albuma Four Depressive Seasons iz 1993. strpljivo gradi imidž doslednog i principijelnog death metal benda sa, čini se, priličnim uspehom.

Bez značajnijih varijacija u zvuku, Illdisposed danas tek neznatno unapređuje svoj pristup u odnosu na prethodna izdanja. U aranžmanskom smislu, upadljiva je izvesna modernizacija i približavanje death metalu kakav kreiraju takođe Danci Hatesphere, no to ni u kom slučaju ne znači narušavanje identiteta svojstvenog Illdisposedu, naprotiv.

Danci i dalje zadržavaju autentičan zvuk, specifičnu interpretaciju death/thrash metala, po kojoj su, uostalom, i postali poznati i prepoznatljivi. Na albumu The Prestige ne dešava se ništa epohalno, da se razumemo.

I dalje je to standardni Illdisposed, dobra svirka bez puno filozofije, kao stvorena za  headbanging. Solidan death metal, sjajno odsviran i isproduciran je nešto što svakako možete očekivati na The Prestigeu.

Očigledno je da Danci poziciju koju su zauzeli vremenom nemaju nameru da napuštaju u skorijoj budućnosti – neznatna nadogradnja materijala ne ugrožava status koji bend uživa, a istovremeno obezbeđuje progresiju, preko potrebno svakom bendu, onima u death metalu naročito.

Illdisposed su to shvatili i vešto primenili, što im i dalje obezbeđuje relativnu stabilnost na sceni na kojoj su kontinuirano prisutni već 17 godina.   N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Origin - Antithesis (2008)

Sledeća priča

36 Crazyfists - The Tide And It's Takers (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi