fbpx
batushka
Batushka/FOTO: Promo

EKSTREMISTI pobedili, otkazan koncert benda BATUSHKA

minut čitanja

Koncert black metal benda Batushka, koji je trebalo da bude održan 23. novembra, otkazan je.

Agencija Hengtajm, koja je organizator ovog događaja, na ovaj korak se odlučila nakon pritiska verskih ekstremista predvođenih monahom Arsenijem Jovanovićem.

“Pošto ne možemo garantovati sigurnost aktera ovog koncerta uključujući publiku, bend i sve zaposlene na mestu održavanja koncerta, primorani smo da ga otkažemo. Ulaznice kupljene preko Gigstixa mogu da se vrate u narednim danima na mestu gde su i kupljene, kao i one kupljene online. Hvala na razumevanju i na svoj podršci”, poručili su iz Hengtajma.

2 Comments

  1. Znaci u pravoslavnoj drzavi (85% stanovnistva) si “ekstremistia” ako nekome ko skrnavi tvoju veru ne dozvoljavas da to uradi?
    Interesantno kako olako etiketirate narod pogrdnim nazivima.
    Na kraju krajeva drago mi je i ako sam “ekstremista” zbog ovih poljskih kretena!

  2. Nisam za zabrane ovakvog tipa nikad bio, jer ne donose ništa dobro, niti pratim više te bendove koji se lože na religijske teme. Ali je Arsenije imao dobru poentu u obraćanju, kako se nijedan od metal bendova baš nikad nije odvažio da kritikuju Islam, nego relativno benignu religiju kao što je Pravoslavlje i hrišćanstvo u globalu? Zato što je lako tući nekog ko ne uzvraća.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

MONAH ARSENIJE poziva na protest zbog black metal koncerta

Sledeća priča

Francuski rockeri LA FEMME stižu u Srbiju

Najnovije iz rubrike U fokusu