fbpx
rejoice all of heavens luck

Rejoice – All of Heaven’s Luck (2024)

minut čitanja

Ako biste morali opisati muziku petorke iz Ohaja u samo dve reči, to bi bilo psiho hardcore.  

Bend Rejoice dolazi iz Kolumbusa, glavnog grada američke savezne države Ohajo. Njihov zvuk je neverovatno snažan, sirov, napet i haotičan hardcore punk, ispunjen besom prema savremenom kapitalizmu, bar ako je suditi prema njihovim stihovima. 

Petorka u sastavu Bradon Studebaker (bubnjevi), Nathan Arthur (gitara), Nathan Snitchler (vokal), Tom Boyd (gitara) i Knox Fields (bas) se okupila tokom 2018. i 2019. godine, kada izbacuju prvi demo Promethean Flame i intenzivno kreću sa svirkama na lokalu.  

Debi mini-album Damnation No Longer Hurts izlazi u aprilu 2021. godine i trud se konačno isplaćuje. U julu 2021. godini, potpisuju za izdavačku kuću Delayed Gratification Records. Tokom 2022. godine, izbacuju još nove muzike zajedno sa srodnim dušama iz Indijanopolisa, sastavom L.I.B 

Konačno, ostvarenje All of Heaven’s Luck izlazi u januaru 2024. godine. Prva stvar koja upada u oči je fantastičan omot. Odmah da razjasnimo, nije da se razumemo u umetnost, ali omot stvara utisak kao da je Vincent van Gogh nastavio u nekoj kafani da slika The Scream Edvarda Muncha. 

Prvi studijski album Amerikanaca nije obična detonacija ručne bombe već ispaljivanje rakete iz ručnog protivoklopnog bacača ili narodski rečeno bazuke. Zaista, Rejoice na All of Heaven’s Luck zvuči kao dobro opremljena pešadija spremna da uđe ‘prsa u prsa’ sa čarima kapitalizma i pohlepom elite. 

Lavina besa kreće od samog početka i prvih tonova Temple of the Worm, uz lirsku opasku ‘kleknite na grla radničke klase’. Gruvajući rifovi tektonski udaraju na Bloodsucker dok vokali jure apokaliptičnom žestinom dok viču ‘prepusti se svojoj pohlepi’, a ritam sekcija pokreće čitavu oluju. 

Numere kao što su M.O.T.I. i Manace udaraju besno kao macola i uništavaju svaku pretenziju na nadu. Rejoice čak i kratkim trenucima predaha, kao što je avetni uvod u drugi deo albuma simboličnog naziva Crawling Through Purgatory, stvara napetost koja samo što nije eksplodirala.  

Zaključak: Zvuk Amerikanaca je savršen spoj furioznosti hardcore punka i hladnoće black metala. Njihova muzika je prepoznatljiva, podseća na Converge, ali i originalna. Pri tome se ne libe da eksperimentišu. Često menjanju tempo stvarajući iskustvo koje drži slušaoca na ivici. 

Izdvajamo: Dancing on the Cross, Temple of the Worm.  

OCENA: ★★★★☆ 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Svdestada – Candela (2024)

Sledeća priča

Mlev – …I nema naznaka izlečenja (2024) 

Najnovije iz rubrike Albumi