fbpx

Niški sastav Hubris objavio EP Red Tilt

minut čitanja

hubrisNiški sastav Hubris, koji svoju muziku definiše kao modern melodic death metal, objavio je u izdanju Balkanrock recordsa EP Red Tilt.

Bend Hubris postoji od 2008. godine, kada su se okupili pod imenom Alias. U tom periodu su se u manjoj meri bavili autorskim pesmama, a više obradama pesama Queens of the Stone Age, Faith No More, Guano Apes i drugih bendova.

“Sa takvim mešanim repertoarom, na kome se redovno nalazila i poneka autorska numera, nastupali su u nekoliko klubova u Nišu. Međutim usled selidbe više članova za Beograd, odnosno Bor, bend pravi pauzu u radu i koncertnoj aktivnosti da bi se 2013. ponovo aktivirao pod novom inkarnacijom nazvanom Hubris. U startu se kreće sa autorskim radom. Pesme su ovog puta, za razliku od Alias perioda, u potpunosti na engleskom jeziku i u nešto tvrđem gitarskom maniru koji možemo opisati kao modern metal”, navodi se na sajtu BalkanRock recordsa, odakle možete i preuzeti EP Red Tilt.

Produkciju izdanja potpisuje gitarista benda Mladen Ivanković dok je omot EP-ja uradio Martin Ristić iz Korrelo produkcije.

Iako ovo nije recenzija, napomenuo bih da je već pri prvom slušanju Red Tilta moguće videti da određeni potencijal postoji, ali da bend strahovito mnogo mora da poradi na vokalima, kako samom njihovom kvalitetu, tako i produkciji.

S obzirom da Hubris kao žanrovsku odrednicu navode modern melodic death metal, zvuk je za standarde pravca prilično “šupalj”, a aranžmani previše jednostavni i povremeno neartikulisani (bar u odnosu na ono što se inače dešava u ovom podžanru). No, izdanje je svakako vredno preslušavanja jer ukazuje na to da bi Hubris u narednim godinama mogao da postane prilično interesantan bend. N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

NAJAVA: Sastav Dimholt objavljuje debi album na proleće

Sledeća priča

Every Time I Die – From Parts Unknown (2014)

Najnovije iz rubrike Albumi