fbpx
Omot albuma 557799/FOTO: Official

Niški EYOT objavljuje novi album za američkog izdavača

minut čitanja

Novi album niškog sastava EYOT pod nazivom 557799 biće objavljen na prestižnoj američkoj nezavisnoj etiketi Ropeadope iz Nju Džersija, a datum izlaska je 23. oktobar.

Kako je bend saopštio, albumu će prethoditi singl Heartbeat koji će biti predstavljen 19. avgusta.

Album 557799 snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine u dva kultna muzička studija u Engleskoj: Real World Pitera Gebrijela i Abbey Road.

Omot za novi album napravio je kultni umetnik iz Londona, Alban Lou.

“Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe. Ropeadope skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu” naveo je Dejan Ilijić, lider grupe EYOT.

EYOT je do sada objavio četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupali su u više od 20 zemalja širom sveta.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

GREG PUCIATO (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) objavio novi solo singl

Sledeća priča

OCEANS OF SLUMBER su prilično divlji u novoj pesmi

Najnovije iz rubrike U fokusu