fbpx
Metallica/FOTO: Promo

METALLICA počela da radi na novom albumu u karantinu

minut čitanja

Bubnjar benda Metallica Lars Ulrich rekao je švedskom talk show voditelju Fredriku Skavlanu da je bend počeo da razmenjuje ideje za novi album.

Ulrich je naveo da je sa kolegama u poslednje četiri nedelje počeo ponovo da se “povezuje”.

“Povezali smo se i pre toga, ali sada se to desilo na kreativnom planu. Sada smo u fazi otkrivanja, mislim da je to dobar izraz. Šaljemo jedni drugima ideje preko mejla i razmenjujemo ih preko Zooma. Pokušavamo da stvorimo muziku u ovim neobičnim okolnostima”, objasnio je bubnjar.

Prema njegovim rečima, bend se povezao pomoću video konferencija otkad je pandemija počela u Americi, a pozivi preko Zooma traju po nekoliko sati i tada razgovaraju mnogo više jedni o drugima, nego o Metallici. U poslednje vreme, međutim, prebacili su se na diskusije o muzici.

“Sada smo počeli da razmenjujemo ideje i to je sjajno. Lepo je biti u kontaktu, biti deo grupe i mislim da pred nama stoji mnogo prilika za kreativnost”, nastavio je Ulrich.

Bubnjar Metallice je, da podsetimo, ranije već najavio mogućnost da bend počne da piše novi album u karantinu, a sada je to očigledno počelo i da se dešava.

Između prethodna dva izdanja prošlo je osam godina, a članovi benda su više puta navodili da se nadaju da neće ponovo proći toliko vremena do novog albuma.

Govoreći o razlikama između pisanja muzike u studiju i u karantinskim uslovima, Ulrich je ocenio da, praktično gledano, stvari iznenađujuće dobro funkcionišu.

“Sada samo treba da shvatimo koliko možemo da stvorimo bez da budemo na istom mestu”, rekao je bubnjar legendarnog benda.

U nastavku pogledajte kompletan nastup Metallice iz Melburna 2013. godine, koji je bend objavio juče.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

MEGADETH za novi album ima čak 18 pesama

Sledeća priča

Preslušajte novi album prog metal magova PROTEST THE HERO

Najnovije iz rubrike U fokusu