Krisiun – Southern Storm (2008)

krisiun„Joj, majko moja!“ bila je prva reakcija napaćenog recenzenta kada se na njega obrušila sonična brazilska kanonada pod imenom Krisiun.

Za momenat sam čvrsto zgrabio stolicu pod sobom i odaljio se od kompjutera, a onda sam polako ponovo prišao i počeo da kucam po tastaturi, ispuštajući svako drugo slovo.

Dobro, nije bilo baš tako, ali je bilo skoro tako. Silina je glavna odrednica najnovijeg Krisiun albuma pod nazivom Southern Storm. Luđi i ubitačniji od dobrog dela svojih prethodnika, Southern Storm zaokuplja pažnju u potpunosti.

Brži-od-svetlosti death metal, brutalan taman koliko treba, po harizmi podseća na neke Cannibal Corpse albume, a pritom je obogaćen thrash aromom, koja dodatno doprinosi dinamici izdanja.

Na Storm-u nema mnogo filozofije – čist death metal, onakav kakvog sve ređe imamo prilike da čujemo. Poput besnog, ali slepog boksera, Krisiun udara gde stigne; to što je slep, neće vam mnogo pomoći, jer je jako masivan tako da mu nikako ne možete pobeći.

Stoga je bolje da mu se prepustite, jer kad se priviknete na udarce, počećete da uživate. Ubrzo ćete poželeti da uključite repeat, jer na ovaj album zaista vredi utrošiti nekoliko sati života. Uživanje zagarantovano.  N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.