fbpx

GREG PUCIATO (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) objavio novi solo singl

minut čitanja

Nekadašnji lider benda The Dillinger Escape Plan Greg Puciato krenuo je solo vodama, a 23. oktobar je datum kada će objaviti svoj debi-album Child Soldier: Creator of God.

Grega znamo iz mnogo bendova. Pored pomenutog koji je i najpoznatiji, on je radio i sa grupama poput The Black Queen i Killer Be Killed, ali kreativnosti mu očito ne manjka.

Za solo album je pripremio 15 pesama, koje će ne samo otpevati, već i kompletno odsvirati.

Prema njegovim rečima, postojao je jedan broj pesama koje su vrlo lične i koje se nisu uklapale u koncept nijednog od pomenutih bendova, sa kojima nije znao šta da radi.

“Onda sam shvatio da je to solo album. Ali to je bio “Oh, to je interesantno” momenat, u isto vreme i zastrašujuć i uzbudljiv, izazovan i nov, a taj spoj je uvek dobar znak, tako da sam se posvetio tome. Vrlo je važno prihvatiti rizik kako bismo rasli i razvijali svoju kreativnost i buduće mogućnosti, kako bismo osvajali nove prostore i slobode za sebe, a takođe sam osećao da je ovo dobro vreme da integrišem sve što jesam u jednu stvar, bez fragmentisanja ili ograničenja. Morao sam da izađem iz toga da sam samo momak u bendu, što sam sam sebi govorio, i da ovaj album objavim pod sopstvenim imenom”, izjavio je Puciato.

On je ovog prilikom objavio i pesmu Do You Need Me To Remind You?, inače treći solo-singl do sada.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SPIRITBOX imaju novi singl, prati ga magičan video

Sledeća priča

Niški EYOT objavljuje novi album za američkog izdavača

Najnovije iz rubrike U fokusu