fbpx

Exit festival demantovao laži Treće Srbije

minut čitanja

exitFestival Exit demantovao je navode odbornika novosadske Skupštine grada Miroslava Parovića, inače pripadnika Treće Srbije, da će Exit “promovisati istinu o stradanju 700.000 Srba u Jasenovcu, te u Jadovnu i Šajkaškoj“.

“Vezano za tvrdnje koje su se čule na sednici Skupštine grada Novog Sada o uticaju političke grupacije Treća Srbija na Exit festival, želimo da obavestimo javnost da je u pitanju apsolutna neistina. U takvom delovanju mi nažalost prepoznajemo otvoreni i već ranije viđeni pokušaj sticanja političke dobiti preko prisvajanja i prilagođavanja Exit-a kratkoročnim političkim ciljevima pojedinih grupacija”, saopštio je Exit.

Niko iz organizacije Exit festivala, navode iz organizacije tog festivala, uključujući i lično pomenutog direktora Dušana Kovačevića, ni u kom trenutku nije razgovarao sa odbornikom novosadske Skupštine grada Miroslavom Parovićem na temu programa ili društveno-korisnih aktivnosti Exit festivala.

“Napominjemo da ne postoji niti će postojati bilo kakva komunikacija sa ljudima iz političke grupacije „Treća Srbija“ na bilo koju od tema u vezi Exit festivala. Posebno osuđujemo deo izjave o „antisrpskom“ delovanju Exit-a u prošlosti. Exit je od svog osnivanja do danas promovisao dobro ime Novog Sada i cele zemlje u svetu što je potvrđeno najvišim međunarodnim priznanjima i potkrepljeno zvaničnim istraživanjima nadležnih institucija”, poručuju iz Exita.

Exit smatra da Parovićeve izjave nisu zvaničan stav gradske skupštinske većine, “koja je iskazala nedvosmislenu institucionalnu podršku njihovom radu”, već da je reč o individualnom istupanju jednog odbornika i opcije koju predstavlja.

“Molimo sve političke aktere da ostave Exit van dnevnopolitičkog stranačkog blata u Srbiji i stoga najljubaznije molimo pojedine odbornike Skupštine grada da prestanu sa neistinama na temu Exita. Politiku ostavljamo političarima, a nas pustite da i dalje radimo u interesu Novog Sada i zemlje u celini”, rekli su u Exitu.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bombarder stiže na Festival srpskog podzemlja

Sledeća priča

Negura Bunget 26. marta u Novom Sadu

Najnovije iz rubrike U fokusu