fbpx
testament
Testament/FOTO: Stephanie Cabral, Mia Demonz

TESTAMENT ovog leta stižu u Novi Sad!

minut čitanja

Legende thrash metala Testament ponovo dolaze u Srbiju, ovog puta u klub SKCNS Fabrika i to 25. jula.

Testament je američki thrash metal sastav osnovan 1983. godine pod imenom Legacy. Grupa se često opisuje kao jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova scene, kao i jedan od vodećih sastava drugog thrash metal talasa. Takođe su spominjani kao jedan od „velikih osam“ thrash metala, zajedno s grupama Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Exodus, Overkill i Death Angel.

Nakon što su 1986. potpisali za Megaforce Records i promenili ime iz Legacy u Testament, izdaju svoj debitantski album The Legacy, a u američki mejnstrim ušli sa svojim sledećim albumom The New Order iz 1988. godine.

Naredna četiri studijska albuma Practice What You Preach, Souls of Black, The Ritual i Low takođe su bili uspešni, kao i dva iz prošle dekade – Dark Roots of Earth i Brotherhood of the Snake – koja su ušla među 20 najboljih Billboard 200 liste.

Svoj poslednji, dvanaesti studijski uradak Titans of Creation objavili su 2020. godine, a sve ukupno su do sada prodali preko 14 miliona primeraka svojih izdanja širom sveta. Trenutno rade na novom albumu. Aktuelnu postavu benda čine gitaristi Eric Peterson i Alex Skolnick, pevač Chuck Billy, basista Steve Di Giorgio i bubnjar Chris Dovas.

Organizatori MM Concerts i Serbian Hellbangers napominju da koncert neće biti premeštan u veći prostor, te apeluju na sve zainteresovane da što pre nabave kartu.

Karte se mogu naći na svim Gigstix prodajnim mestima. Early bird cena iznosi 4.000 dinara, pretprodajna 5.000, a na dan koncerta će koštati 6.000 dinara.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Drugo po redu solidarno okupljanje za SAWA hardcore festival

Sledeća priča

CELL PRESS imaju novi singl

Najnovije iz rubrike U fokusu