fbpx

Coldplay pauzira sa turnejama zbog zaštite životne sredine

minut čitanja
Coldplay/FOTO: Official

Frontmen benda Coldplay Chris Martin saopštio je da bend neće krenuti na turneju povodom novog albuma “Everyday Life” sve dok ne budu mogli da ponude koncerte koji ne emituju ugljen-dioksid.

“Pauziraćemo narednih godinu ili dve kako bi naše turneje bile ne samo održive, već i kako bi aktivno koristile životnoj sredini”, naveo je Martin.

Poslednja turneja Coldplaya održana je tokom 2016. i 2017. godine za album “A Head Full of Dreams”, kada su imali 122 nastupa širom sveta.

“Naša sledeća turneja biće najbolja moguća verzija turneje po životnu okolinu. Bićemo razočarani ako ne bude bila bez ugljen-dioksida. Najteži deo biće naći rešenje za “leteći” deo turneje. Naš san je, na primer, da imamo nastup bez korišćenja ikakve plastike i uz korišćenje solarne energije. Do sada smo uradili dosta velikih tuneja. Došli smo do toga da se zapitamo kako da promenimo stvari da turneje ne budu više toliko uzimanje nego davanje?”, zapitao se Martin u intervjuu BBC-ju.

I drugi izvođači su u prethodnim mesecima počeli da govore o smanjenju emisije ugljen-dioksida na svojim koncertima. Billie Eilish je najavila da će njena nova turneja, koja počinje u martu, biti “zelena koliko god je to moguće”. Bend “The 1975” takođe je najavio da će posaditi po jedno drvo za svaku prodatu kartu na svojim koncertima, a prestaće da proizvode i  klasične majice sa motivima benda i preći na reciklirane.

Izvor: BBC

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Rihanna: Tramp je trenutno mentalno najbolesniji čovek u Americi

Sledeća priča

Šta je to? Žurka? Ne, to je novi Kvelertak singl!

Najnovije iz rubrike U fokusu