fbpx

Bad Copy u SKC-u: Uno, due, tre…kraj!

2 minuta čitanja

bad copyMesto: Bašta SKC-a, Beograd
Vreme: 6. jun 2008.

Verovatno oproštajni beogradski koncert Bad Copyja je u Baštu SKC-a naterao gotovo dve hiljade fanova. Reperi su uživali u energičnom nastupu osobenog trija, koristeći za to jednu od poslednjih prilika.

Za zagrevanje su se, između ostalih, pobrinuli i Škabo (BG Sindikat) i DJ Kobazz, koji su kasnije još jednom pružali podršku zvezdama večeri.

Trojac Bad Copy je na scenu izašao nešto posle deset. Uz huk publike, počinje matrica za Uno, due, tre, pesmu sa legendarnog albuma Sve sami hedovi. Publika se giba u ritmu. U jednom momentu Wikluh Sky izražava zadovoljstvo što je bašta SKC-a prepuna, iako su, kaže, mislili „da je to sa rasprodatim ulaznicama marketinški trik“.

Nastavljaju da repuju. Pornićari stari, Dosadno bez vas, Primite pozdrave, Možeš ti to… Bas udara u stomak, Ajs proziva devojke u publici, čudi se da ih uopšte ima. Posle bloka posvećenog „lepšem delu publike“, na scenu izlazi Škabo. Ljudi već skandiraju Idemo odma’ – ubrzo to i dobijaju. Ekipa sa Škabom uhodano odrađuje jedan od svojih najvećih hitova.

U jednom trenutku na scenu izlazi tinejdžer koji bi se mogao opisati kao plavokosa i manja varijanta Ajs Nigrutina. Dečko skače, Ajs mu se pridružuje, Sky se na trenutak zbunjuje, onda konstatuje: „Imamo novog člana benda“ i… nastavlja da repuje.

Nižu se stvari iz svih faza Bad Copyja, poseban osvrt na one starije, a onda u jednom trenutku iz DJ artiljerije kreće čist hard core. Sky nemilosrdno repuje, kao da mu je poslednji put. Publika uzvraća isto merom. Break!

„Sada hoću da vidim najveću šutku koju je SKC ikada video“, viče Sky! HC se nastavlja, brže i jače, publika divlja, šutka u gotovo svim uglovima bašte. Ne zna se da li je SKC video veću, ali ovo jeste bila veelika, doobra šutka.

Posle gotovo dva sata, Copy žurku privodi kraju. Sky urla: „Čija je ovo žurka?“. Dobija bučan odgovor, posle čega slede prepoznatljivi „Dođi na Bad Copy žurku, pečemo prase i ćurku…“. Masa peva sve jače, svesna da je kraj sve bliži.

Nedugo zatim, momci se povlače sa scene. Publika skandira i vraća ih nazad. Bis je rezervisan za jednu Skyjevu sa albuma Ortaci ne znaju, jednu sa Nigrutinovog soloa koji tek treba da se pojavi, i jednu Timbetovu sa albuma koji, reče, „nikada neće izaći“. Nakon toga, Uno, due, tre – kojom je koncert i počeo. Krug je zatvoren.

Od hip hopa preko drum’n’bassa, pa čak do hardcorea, sve začinjenih autentičnim rimama, Ajs, Sky i Timbe su koncertom u SKC-u pokazali da im je u kolektivu Bad Copy možda zaista postalo pretesno. (Iako je Ajs nedavno za jedan dnevni listi izjavio da se razilaze zbog jedne devojke.)

Ukoliko se Bad Copy zaista raspadne posle ovog koncerta, biće to dostojanstven odlazak. Uprkos nekolicini manjih problema – tuča u prvim redovima, nekoliko puta zaboravljeni tekstovi, problemi sa matricom… – bio je ovo sasvim uspešan koncert.

Energije je bilo na svim stranama, posećenost fantastična – po slobodnoj proceni, nešto manje od dve hiljade ljudi. Da li zbog Velikog brata, činjenice da je ovo bila Copyjeva „labudova pesma“ ili prosto jer se radi o prirodnoj tački na uzlaznoj liniji karijere ovog sastava, može se samo nagađati.

Ukoliko ovaj bend sada ode, učiniće to na vrhuncu karijere, onda kad je i najbolje. N. M.

*Izveštaj je ranije objavljen na sajtu Popboks

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Refract 7: Od pištolja do đakuzija

Sledeća priča

Lenny Kravitz u Areni: Rituali i opsesije

Najnovije iz rubrike Sa lica mesta