Descending – Enter Annihilation (2008)

EnterAnnihilation_DescendingDescending je čedo bivšeg Constantinea, gitariste grčko-švedskog Nightragea. Ta činjenica će poznavaocima rada pomenutog benda puno značiti u stvaranju slike o onome što Descending nudi.

Enter Annihilation predstavlja mešavinu melodic death metala, thrasha i heavy deonica koje neretko umeju da podsete na Maidene, kada bi ovi bili malo žešći, razume se. Pesme su prilično popaljive, zasnovane na pamtljivim rifovima, scream vokalima (koji bi sasvim lepo legli i nekom metalcore bendu) i razuzdanim solažama.

Koktel, dakle, koji momentalno tera na slamovanje i na neizbežnu destrukciju kućnog ili nekog drugog inventara, zavisno od toga gde praktikujete pomenuti ritual.

Momci kao svoje glavne uzore navode Trivium, Soilwork, Exodus, At The Gates i Children of Bodom, te bi ti sastavi sasvim komotno mogli poslužiti i kao reference, na šta to Descending zapravo liči. Jedina manjkavost, koja i nije tako zanemarljiva, je produkcija koja nije baš jasna i razgovetna, koliko jedan ovakav album i tip svirke zahtevaju.

U svakom slučaju, Descending je bend na koji treba ozbiljno računati, jer sudeći po prvencu, mogu još mnogo toga kvalitetnog da urade.   N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.