fbpx

Made of Hate – Bullet In The Head (2008)

minut čitanja

Made of Hate - Bullet in Your HeadGrupa Made of Hate formirana je 2007. godine u Varšavi, u Poljskoj, i pre nego što su se preimenovali, zvali su se Archeon. Početkom 2008. godine izdaju debi album pod nazivom Bullet in The Head (nema veze sa Rage Against The Machine).

To je, otprilike, celokupna “egzotika” vezana za ovaj bend. Sve ostalo svodi se na muziku koja bi se mogla okarakterisati kao najbezobrazniji plagijat i najneinventivnije kopiranje u poslednjih 10 godina.

Naime, muzika ovog sastava toliko liči na ono što rade Children of Bodom, da bi momci komotno mogli da prođu kao zvučni dvojnici znamenitih Finaca i zamene ih na nekom koncertu ukoliko se ovi uroljaju ili naprave neku sličnu glupost koja bi ih sprečila da sviraju.

Osim zvučnog, Made of Hate pate i od upadljivog nedostatka vizuelnog identiteta, te liče – kladim se da ne možete da pogodite – na Children of Bodom! Jedini faktor koji bi eventualno mogao da omete poljsku četvorku da kidnapuje prave Bodome i zauzme njihovo mesto, jeste taj što su Made of Hate, i pored čitavog svog truda, ipak samo “low budget & skill” verzija kultnog finskog benda.

U celoj priči, zapravo je najtragičnija činjenica da ovi ljudi umeju zaista solidno da sviraju i to je jedini argument kojim je moguće opravdati prelaznu ocenu koju će dobiti u ovoj recenziji.

Jedina opcija koja bi mogla da sačuva čast Poljaka je ona po kojoj bi sve ovo bila samo dobra i, još važnije, svesna zajebancija na račun Bodoma, i koja bi Made of Hate mogla da smesti rame uz rame sa recimo Nanowarom, što je u ovom trenutku njihov najveći domet. N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Descending – Enter Annihilation (2008)

Sledeća priča

Norther – N/No Way Back (EP)

Najnovije iz rubrike Albumi