fbpx

UNLEASH THE ARCHERS objavili AI spot za novi singl

minut čitanja

Kanadski power metal bend Unleash The Archers objavio je novi singl Green & Glass.

Pesma će se naći na albumu Phantoma, čiji je izlazak zakazan za 10. maj.

Ovo izdanje biće konceptualno i baviće se veštačkom inteligencijom. U skladu sa tim, spot za prvi singl napravljen je upravo pomoći AI alata.

Novi album dolazi četiri godine nakon fenomenalnog izdanja Abyss, koji je u Kanadi osvojio nagradu za metal album godine i debitovao na prvom mestu američke liste Current Hard Music.

Pevačica autorka tekstova Brittney Slayes smislila je koncept za Phantomu još 2021. godine, pre nego što su kontroverze oko veštačke inteligencije doživele usijanje zbog novih, izuzetno naprednih alata.

“Neko vreme smo se mučili da odlučimo koja pesma treba da uvede slušaoce u novi album, ali je na kraju odabrana Green & Glass zato što je to pesma koja je sa jedne strane inspirisala kompletan artwork, ali sa druge ne odaje previše o konceptu koji stoji iza albuma. Hteli smo na prepričamo priču kroz filmične muzičke spotove i oduševljeni smo kada su momci iz RuneGate studija izrazili interesovanje da nauče kako radi Stable Diffusion (jedan od AI modela za transformaciju teksta u sliku, prim. aut) ne bi li naše snove pretočili u stvarnost! Trenirali su model na radovima Boa Bradshawa, koji je stvorio jedinstvene animacije”, naveo je bend u saopštenju.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

NECROPHOBIC imaju novu numeru

Sledeća priča

ALCEST imaju novi singl i spot

Najnovije iz rubrike U fokusu