fbpx
FOTO: fr24news

Ticketmaster se opet poneo užasno, ali je odmah usledila tužba

minut čitanja

Čovek iz San Franciska tužio je kompaniju za prodaju koncertnih karata Ticketmaster zbog njihove skorašnje promene politike povraćaja novca.

Advokat tužioca potvrdio je da je podneta tužba zbog “prevarantske prakse povezane sa prodajom koncertnih karata i odbijanja da omoguće povraćaj novca za događaje koji su pomereni za drugi datum ili odloženi”.

Čovek koji je kupio karte za koncert benda Rage Against The Machine u vrednosti od 600 dolara sada će najverovatnije predstavljati grupu oštećenih kupaca karata koji traže povraćaj svog novca.

“Pre početka pandemije korona virusa, u vreme kupovine karata od kompanije Ticketmaster Entertainment, Inc, koja je deo Live Nation Entertainment Co, Ticketmaster je uveravao kupce da će povraćaj novca biti izvršen “ako događaj bude pomeren za drugi datum, odložen ili otkazan”.

Nakon što je pandemija prisilila mnoge izvođače da otkažu ili odlože većinu velikih događaja i javnih okupljanja, Ticketmaster je retroaktivno izvršio reviziju svoje politike i primenio je na već prodate karte, tako da povraćaj novca važi samo za otkazane događaje, ali ne i za odložene ili one sa novim datumom, uključujući čak i one koji su odloženi na nepoznat i neodređen period.

Takođe, Live Nation je nedavno prognozirao da live događaji najverovatnije neće moći da budu održani pre jeseni 2021. godine”, navodi se u tužbi.

Kako je navedeno, sa taksama i troškovima četiri karte za koncert RATM-a koštale su kupca 590 dolara. On je 15. marta od Ticketmastera dobio informaciju da će, usled pandemije korona virusa, oba koncerta benda biti odložena na “neodređeno”.

“Ticketmaster, svejedno, neće izvršiti povraćaj ukupne svote plaćene za te koncerte. To znači da tužilac sada poseduje četiri karte za dva RATM nastupa koja su faktički otkazana, a koje je on kupio uz garantovanje povraćaja novca ukoliko koncerti budu otkazani. Međutim, po novousvojenoj politici Ticketmastera, povraćaj novca biće izvršen samo ako događaj bude zvanično otkazan, ali ne i odložen”, kaže se u tužbi.

Vest o ovom tužbi dolazi svega par dana nakon što je Ticketmaster objavio plan za kupce koji bi trebalo da im omogući povraćaj i za odložene koncerte.

Plan bi trebalo da počne da se primenjuje 1. maja, a Ticketmaster će dati vlasnicima karata rok od 30 dana da zatraže svoj novac za koncerte koji su naajpre zakazani za drugi datum, a onda odloženi.

Prema pisanju BIllboarda, Ticketmaster ima oko 30.000 događaja koji su otkazani ili odloženi, a vrednost tih događaja iznosi ukupno oko dve milijarde dolara.

Takođe, oko 25.000 događaja još uvek nisu otkazani i trebalo bi da se dese u drugom delu 2020. godine, ali su, naravno, pod velikim znakom pitanja zbog globalne pandemije koja je pogodila planetu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Karantin TOP 10: Milan Jejina Yeqy (S.A.R.S, Organized Chaos)

Sledeća priča

Nemački bend Obscura napustilo tri četvrtine članova

Najnovije iz rubrike U fokusu