fbpx
Obscura/FOTO: Official Bandcamp

Nemački bend Obscura napustilo tri četvrtine članova

minut čitanja

Nemački progressive death metal sastav objavio je da je ostao bez čak tri člana, gitariste Rafaela Trujilla, basiste Linusa Klausenitzera i bubnjara Sebastiana Lansera.

Klausenitzer je u bendu bio od 2011. godine, a Trujillo i Lander od 2014. Ova tri člana pokrenula su novi zajednički projekat pod nazivom Obsidious, koji dosta podseća na ono što radi Obscura.

S obzirom na to da je iz Obscure praktično otišlo tri četvrtine benda i da su osnovali novi, sličan bend, fanovi su odmah počeli da špekulišu da je razlog taj što su oni želeli da daju veći kreativni doprinos u Obscuri, ali da se osnivaču benda i mastermajndu Steffenu Kummereru to baš i nije dopadalo.

Kako je navedeno u saopštenju Obscure na Facebooku, trojka je napustila bend zbog muzičkih razlika i nastaviće da rade u svom novom bendu.

“Najpre želim da zahvalim bivšim članovima za posevećenost tokom proteklih godina. Danas, u 2020. godini, novo poglavlje za Obscuru počinje ulaskom u Woodshed studio tokom leta kako bi počeo rad na šestom studijskom albumu i ujedno prvom albumu za Nuclear Blast. Nova postava biće objavljena uskoro”, nave je Steffen Kummerer.

Izjave su ovim povodom dali i odlazeći članovi Obscure.

“Veoma sam zahvalan na neverovatnom iskustvu koje smo stvorili u poslednjih nekoliko godina i zahvalan sam ljudima koji su me podržavali na ovom putu. Ostavljanje nečega iza sebe otvara nove prilike pred nama”, rekao je Rafael Trujillo.

Linus Klausenitzer izjavio je da, osim osnivača Steffena, niko nije duže bio u Obscuri od njega, tako da odluka o odlasku nije bila laka.

“Kako bilo, za nas je ovo početak jednog novog muzičkog putovanja za koje sam siguran da ću u njemu uživati”, zaključio je Klausenitzer.

Sebastian Lanser takođe je naveo da je vreme za nove muzičke avanture i uputio “veliko hvala” svim fanovima koji su podržavali bend ranijih godina.

“Siguran sam da ćemo se ponovo sresti u budućnosti”, rekao je Lanser u zajedničkom saopštenju.

Ostaje da vidimo kako će se stvari dalje razvijati,  ali znajući da su u pitanju vrsni muzičari, vrlo je izvesno da ćemo ubuduće umesto u albumima jednog sjajnog benda uživati u radu dva sastava.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Ticketmaster se opet poneo užasno, ali je odmah usledila tužba

Sledeća priča

Bandcamp se ponovo odriče zarade u korist muzičara

Najnovije iz rubrike U fokusu