fbpx

STATIC-X odložio objavljivanje novog albuma i pustio novi singl

minut čitanja

Pomeren je datum objavljivanja predstojećeg albuma „Project Regeneration Vol. 1” američkog industrial metal sastava Static-X sa 29. maja na 10. jul 2020.

Krajem oktobra 2018, originalni članovi benda Static-X (Tony Campos, Koichi Fukuda i Ken Jay) otkrili su da rade na ponovnom okupljanju i novom albumu. 

Iako je novi album trebalo da izađe 29. maja, došlo je do kašnjenja u proizvodnji diskova i vinila usled pandemije COVID-19, tako da će ovo ostvarenje ugledati svetlost dana 10. jula (digitalne platforme i CD) i 14. avgusta (ploča).

Sedmi studijski album američkih industrijalaca sadržaće do sada neobjavljene pesme, koje je pevao nekadašnji frontmen Wayne Static, koji je preminuo 2014. 

Na albumu će biti mnogo sjajnih gostiju, a između ostalih: David Draiman (Disturbed), Ivan Moody (Five Finger Death Punch), Dez Fafara (Devildriver), Burton C. Bell (Fear Factory), Al Jourgensen (Ministry) i Edsel Dope (Dope).

Kako bi prekratili čekanje novog albuma, Static-X su izbacili singl „All These Years” koji je režirao novi frontmen benda, koji se krije pod pseudonimom Xer0

Mediji kažu da je ispod maske Edsel Dope, frontmen nu-metal industrial sastava Dope, koji je prošle godine zapravo pevao na turneji povodom 20 godina od objavljivanja kultnog Static-X ostvarenja „Wisconsin Death Trip”.  Pogledajte kako je to izgledalo u video klipu ispod.

„Veoma je izazovno biti u muzičkom spotu nego koga više nema. Ali, to smo stvarno želeli i mislim da je ispalo sjajno. Ovo je jedna od poslednjih numera na kojima je radio Wayne, tako da smo zaista hteli da ovaj video bude o njemu i time nastavimo da obeležavamo njegov život i zaostavštinu. Koji je bolji način za to od zabavne, izmišljene priče o tome kako je Wayne bio inspirisan da postane legenda, što je zapravo postao kroz Static-X”, objasnio je Xer0 povodom novog singla i spota. 

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

BODY COUNT novi spot kompletno snimili mobilnim telefonima

Sledeća priča

MAYNARD KEENAN: Promene su tek počele i biće bolne

Najnovije iz rubrike U fokusu