fbpx
James Maynard Keenan

MAYNARD KEENAN: Promene su tek počele i biće bolne

minut čitanja

Pevač Maynard James Keenan izjavio je da je pandemija korona virusa tek početak promena koje ćemo iskusiti i da će mnoge od njih biti bolne. 

Maynard je izjavio da je u ovo vreme godine obično već na putu zbog turneje. Ovo je, kako je rekao, prvo proleće dugo unazad koje provodi kod kuće sa vinogradom, te može da vidi kako vinova loza cveta.

“Ovo je obično period koji provodimo na putu, radeći, da bismo mogli da žanjemo plodove u julu, avgustu, septembru i oktobru. Ako postoji savršeno vreme kada nisam kod kuće, ovo je savršeno vreme. Nažalost, u poslednjih sedam godina propustio sam mnogo toga u svojim voćnjacima. Upravo sam danas video kajsije kako počinju da puštaju pupoljke. Obično propustim kajsije, šljive i sve ono što se dešava u proleće, tako da je za mene lepo da sada budem kod kuće i da budem u dodiru sa svim onim što sam zasadio pre 15 godina”, ispričao je Maynard.

Maynard je razgovarao sa Zaneom Loweom iz Apple Musica povodom novog singla sastava Puscifer i tom prilikom su se dotakli raznih tema, između ostalog i aktuelne situacije u svetu. Maynard je primetio da je ovo verovatno tek početak promena u načinu na koji živimo.

“Mislim da je ovo samo početak. Stvari se menjaju, klimatske promene, podešavanja, nova podešavanja, prestrojavanja. Verovatno ćemo videti još mnogo ovakvih situacija, jer taman misliš da si shvatio sve, iskoči nešto sa strane i potpuno te baci na kolena. I zašto recimo to ne bi bilo nešto mikroskopsko? Čujete da ljudi govore o tome kako se tope ledene kape na polovima i onda shvatite koliko je to ludo jer se nije dešavalo milenijumima. Ovo (sa korona virusom) možemo gledao kao trening. Dakle, naviknite se i smislite šta ćete da uradite”, naveo je pevač.

On je naveo da ćemo proći kroz mnogo promena i da će mnoge od njih biti bolne.

“Trudim se da budem otvorenog uma. Ne treba pretpostavljati da si u pravu samo zato što si uspešan i promišljaš ove teme. Mislim, čak i sada. Sinoć smo spremali pastu sa paradajzom i bosiljkom iz naše bašte, pili smo naše vino. To je jedna od stvari koje se ne dešavaju preko noći. Radili smo za to. Vodili smo računa o toj bašti i voćnjaku. Moraš biti u dodiru sa time gde se nalaziš, ali i sa tim kuda ideš”, zaključio je Maynard.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

STATIC-X odložio objavljivanje novog albuma i pustio novi singl

Sledeća priča

Waters: Gilmour misli da je on PINK FLOYD

Najnovije iz rubrike U fokusu