fbpx
Sevendust/FOTO: Official

Poslušajte kako su SEVENDUST obradili SOUNDGARDEN

minut čitanja

Bend Sevendust završio je novi album koji bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana, a sada su objavili i novi singl. U pitanju je obrada Soundgarden klasika The Day I Tried to Live.

Bend je, kako kažu, odabrao baš ovu numeru inspirisan društvenim promemana koje se trenutno dešavaju širom planete, zbog čega je poruka pesme da živimo bolji život relevantna danas jednako kao što je bila i kada je pesma objavljena 1994. godine.

Frontmen Sevendusta Lajon Witherspoon kaže da je Soundgarden izuzetno važan za sve u Sevendustu i da ta ljubav seže sve do njihovih početaka kao benda.

“Raspravljali smo o tome da odsviramo jednu njihovu pesmu i naš producent Elvis Baskette predložio je The Day I Tried To Live. Meni je bila u redu bilo koja Soundgarden pesma, ali kada sam prvi put čuo ovu, pomislio sam kako su stihovi vanvremenski. Pesma govori o pokušajima da steknemo nova iskustva i promenimo način na koji živimo i danas možemo svakog dana da vidimo primere za to širom sveta. Vrlo je posebno za nas to što imamo priliku da obradimo ovu pesmu i objavimo je. Hvala Chrisu Cornellu i Soundgardenu”, naposao je Witherspoon.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Optužbe došle glave bendu HOMEWRECKER, preostao jedan član

Sledeća priča

Bend SLAVES promenio ime zbog rastućeg rasizma u Americi

Najnovije iz rubrike U fokusu