fbpx
king gizzard and the lizard wizard
King Gizzard & The Lizard Wizard/FOTO: Jason Galea

KING GIZZARD u junu objavljuju novi metal album

minut čitanja

Hiperaktivni sastav King Gizzard and the Lizard Wizard najavio je novi album PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation.

Ovo izdanje će izaći 16. juna, a bend najavljuje da će biti više okrenut metalu, kao što je bilo slučaj sa albumom Infest the Rats iz 2019. godine. Osim toga, sada imamo prilike da čujemo i prvi singl Gila Monster.

“Kada smo radili Rats, osećali smo se eksperimentalno. Kao, evo muzike uz koju su neki od nas odrastali, ali nikada nismo imali petlje ili samopouzdanja da je zaista i sviramo, pa eto, hajde da damo sebi oduška i vidimo šta će se desiti. Kada smo uradili album, bili smo u fazonu ‘Jebote, zašto nam je trebalo toliko vremena da uradimo ovo?!’ Veoma je zabavno svirati ovakvu muziku, te pesme funkcionišu neverovatno dobro kada ih sviramo uživo i zato smo uvek imali na umu da treba snimiti još jednu metal ploču”, izjavio je lider benda Stu Mackenzie.

Novi album su, kako je naveo, radili po istom principu kao i album Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava.

“Pisali smo jednu pesmu dnevno. Došli bismo u prostor za vežbanje bez rifova, melodija i ideja i počeli bismo od nule. Svirali bismo i snimali sve, a zatim smo od toga sklapali pesme. Ja sam skicirao priču koju će pesme ispričati i raspodelio sam je na sedam pesama, sa kratkim objašnjenjem šta se dešava u svakoj. Izgleda da smo ploču zapravo pravili unazad”, naveo je Mackenzie.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

QUASARBORN pomera Veliki metal koncert na 28. maj

Sledeća priča

TYPE O NEGATIVE objavili AI generisani spot

Najnovije iz rubrike U fokusu