fbpx
Marilyn Manson i Evan Rachel Wood/FOTO: Metal Injection

Glumica EVAN RACHEL WOOD optužila MARILYNA MANSONA za zlostavljanje

3 minuta čitanja

Glumica Evan Rachel Wood obelodanila je da ju je muzičar Marilyn Manson zlostavljao dok su bili u vezi.

Ona je i tokom 2018. i tokom 2019. godine svedočila o zlostavljačkoj vezi u kojoj je bila sa neimenovanim muškarcem.

Iako nijednog momenta nije rekla ko je u pitanju, većini onih koji su pratili slučaj bilo je jasno da je reč o Mansonu, sa kojim je glumica bila u vezi od 2006. do 2010. godine.

Mansonovi predstavnici za medije sve vreme su ove optužbe poricali. Evan Rachel Wood je sada objavila post na Instagramu, u kojem direktno optužuje Mansona.

“Ime mog zlostavljača je Brian Warner, poznat kao Marilyn Manson. Počeo je da me zlostavlja još dok sam bila tinejdžerka i stravično me je maltretirao godinama. Bila sam ispranog mozga i izmanipulisana kako bih se potčinila. Završila sam sa životom u strahu od ucene i osvete. Ovde sam sada da bih razotkrila opasnog čoveka i da prozovem mnoge u muzičkoj industriji koji su mu sve to omogućili, pre nego što uništi još života. Podržavam sve žrtve koje ne žele više da ćute”, navela je Evan Rachel Wood na Instagramu.

Šta je Evan Rachel Wood rekla u svedočenjima pred Kongresom?

Glumica je bila izložena psihičkom, seksualnom i fizičkom zlostavljanju i o tome je 2017. godine svedočila pred kongresom. 

“Moje iskustvo o nasilju u porodici je sledeće: toksično mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje koje je napredovalo godinama, a uključivalo je teško ispiranje mozga i pretnje po moj život”, izjavila je tada zvezda serije Westworld.

Ona je objasnila da se dešavalo da se probudi i shvati da je Manson praktično siluje dok ona spava.

“Videla sam čoveka koji tvrdi da me voli kako siluje moje onesvešćeno telo”, navela je Rachel.

Ona je dve godine kasnije svedočila pred Senatom u Kaliforniji, kada je predlagala novi zakon o zaštiti žrtava nasilja u intimnim partnerskim odnosima.

“Živela sam u tišini i sramoti i bilo je nepodnošljivo. Sve to je oduzelo godine mog života jer sam se previše plašila da kažem bilo kome”, rekla je 2019. godine.

Evan Rachel Wood je svedočila da ju je Manson slomio tako što ju je izgladnjivao, zabranjivao joj da spava i pretio da će je ubiti, često dok je držao oružje.

“Dozvolio bi mi da spavam samo ako bih učestvovala u činovima nasilja, bola, poniženja i mučenja, i nisam imala snage da se oduprem”, rekla je glumica, dodajući da je Manson imao naviku da potpuno demolira dom u kom su živeli u naletu ljubomore i besa.

U svedočenju je takođe izjavila i da je on želeo da ona izgleda na određeni način, a ako se to ne bi desilo, ismevao ju je i vređao.

“Odsekao me je od porodice i prijatelja i bio je besan kad sam pokušala da stupim u kontakt sa njima”, izjavila je Wood.

Oglašavaju se i druge žrtve

Protiv Mansona su sada javnim svedočenjima izašle još četiri žene, njegove bivše partnerke.

Neke od njih istakle su da su patile ili i dalje pate od PTSP-a (posttraumatski stresni poremećaj) nakon veza sa Mansonom.

“I dalje patim od PTSP-a i borim se sa depresijom. U kontaktu sam sa dosta ljudi koji takođe imaju traume izazvane Mansonovom krivicom. Dok smo se svi borili da nastavimo sa svojim životom, iznova bih slušala uznemirujuće priče slične našim. Postalo je jasno da i dalje zlostavlja, da i dalje nanosi bol drugima i ja ne mogu to da trpim i dopuštam da se dešava ostalima. Brian Warner mora da odgovara”, napisala je Ashley Walters, jedna od žrtava.

Model Sarah McNeilly, još jedna bivša partnerka poznatog muzičara, navela je da zbog načina na koji ju je tretirao i dalje pati od mentalnih problema koji su uticali na njene lične i profesionalne odnose, kao i na samopoštovanje i ciljeve.

Sarah McNeilly/FOTO: Instagram

“Verujem da mu je cilj da uništi ljudima život. Podržavam sve one koji imaju da kažu nešto protiv njega. Želim da vidim kako odgovara za svoje zlo – rekla je McNeilly.

Izdavač reagovao prekidom saradnje

Nedugo nakon što je glumica izašla u javnost sa detaljima slučaja, reagovala je Loma Vista Recordings, izdavačka kuća za koju Marilyn Manson objavljuje albume, i prekinula saradnju sa njim.

“U svetlu današnjih uznemirujućih optužbi koje su iznele Evan Rachel Wood i druge žene, označivši Marilyna Mansona kao zlostavljača, Lova Vista će obustaviti sve dalje aktivnosti oko promocije aktuelnog albuma i ta odluka stupa na snagu odmah. Takođe, odlučili smo da prekinemo saradnju sa Mansonom i na bilo kakvim projektima u budućnosti”, navodi se u saopštenju te kuće.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Viking metal pioniri EINHERJER objavili novi spot

Sledeća priča

MANSON demantuje optužbe o zlostavljanju, senatorka traži istragu FBI-ja

Najnovije iz rubrike U fokusu