fbpx

Bandcamp se ponovo odriče zarade u korist muzičara

minut čitanja

Muzički servis Bandcamp objavio je da se odriče svih naknada za muziku prodatu 1. maja, te da će celokupan prihod u potpunosti ići bendovima.

Ovaj servis na taj način želi da pomogne muzičarima u vremenima koja su vrlo teška za njih, a ova akcija nije prva takva. Bandcamp se odrekao zarade u potpunosti i 20. marta, kada su fanovi potrošili čak 4.3 miliona dolara za jedan dan.

Bandcamp je tada saopštio da su imali 15 puta veći promet nego inače, a u najprometnijem periodu tog dana prodavano je čak 11 artikala u sekundi.

“Pozdrav svima!

Pre nekoliko petaka, odrekli smo našeg dela zarade kako bismo pomogli bendovima i izdavačima pogođenim pandemijom COVID-19. Bandcamp zajednica je bila briljantna, potrošila je 4.3 miliona dolara na muziku i merch za samo 24 sata. Bio je to jedan inspirativan dan i dobili smo mnogo zahteva da to ponovimo, pa ćemo tako i učiniti.

Sledećeg ponedeljka ćemo objaviti detalje ove inicijative, ali želimo da našim izdavačima i bendovima damo do znanja da prvi korak dolazi vrlo brzo. U petak, 1. maja, odričemo se ponovo svih prihoda. Budite uz nas jer ćemo sledeće nedelje objaviti još informacija, a bendovima preporučujemo da prouče naš vodič za umetnike, gde mogu da saznaju kako da maksimizuju svoju prodaju 1. maja i kasnije posle toga”, stoji u saopštenju Bandcampa.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Nemački bend Obscura napustilo tri četvrtine članova

Sledeća priča

Post Malone sutra u ponoć svira koncert Nirvaninih pesama

Najnovije iz rubrike U fokusu