fbpx
Soundgarden/FOTO: Official

Udovica CHRISA CORNELLA podnela novu tužbu protiv sastava SOUNDGARDEN

minut čitanja

Na trenutak je delovalo da su se odnosi između preostalih članova benda Soundgarden i udovice Chrisa Cornella popravili, ali to primirje je kratko trajalo. Na adresu benda je stigla nova tužba.

Članovi legendarnog grunge benda pokušali su da kroz pregovore otkupe Chrisov udeo, ali je Vicky Cornell procenila da je ponuda suviše niska. Zbog toga je podnela tužbu u kojoj zahteva od suda da izvrši procenu vrednosti brenda Soundgarden.

Portal TMZ navodi da Vicky u tužbi tvrdi da je od preostala tri člana grupe dobila ponudu da Chrisov deo otkupe za 300.000 dolara.

Kako bi ilustrovala koliko je ponuda niska, Vicky je navela da je to manje od onoga što je dobila na ime autorskih prava na master snimke samo u 2018. godini.

Vicky Cornell tvrdi da je bend dobio ponudu da za 16 miliona dolara proda master snimke investitoru i da su hteli da je istisnu iz tog posla. Ona navodi da bi od tog iznosa trebalo da dobije četvrtinu, dakle onoliko koliko bi dobio i Chris da je živ.

Predstavnik benda je potvrdio TMZ-u da je, na zahtev Cornellove supruge, a u skladu sa zakonima države Vašington, pre četiri meseca data ponuda za otkup Chrisovog udela u bendu.

Tom prilikom je, kako je navedeno, procenu vrednosti udela uradio uvaženi ekspert za evaluaciju u muzičkoj industriji Gary Cohen.

“Članovi benda od tada pokušavaju da reše sve prigovore Cornellove supruge, a čak su odlučili i da joj ponude višestruko uvećanu sumu od one koju je procenio Gary Cohen. Ovaj slučaj za članove benda nije pitanje novca. Ovo je pitanje njihovog životnog dela i njihove zaostavštine”, naveo je predstavnik benda.

Pravni “klinč” između Vicky Cornell i benda traje već neko vreme. U decembru 2019. godine ona je tužila bend zbog neisplaaćenih tantijema i prava na Chrisove poslednje snimke, ukupno sedam pesama.

Vicky je navela da su to pesme u kojima je jedini autor bio Chris Cornell i u kojima on i peva.

Preostali članovi Soundgardena odgovorili su kontratužbom zbog navodnog nestanka novčanog fonda koji je prikupljen kroz dobrotvorne koncerte.

Soundgarden je, naime, naveo da je postojao usmeni dogovor sa Vicky da bend svira uživo tokom 2019. kako bi prikupio novac za Fondaciju Chris i Vicky Cornell, ali je, kako tvrde, udovica koristila taj novac za lične troškove.

Bend je ubrzo odustao od tužbe i saopštio da su tvrdnje u njoj dobro utemeljene, ali da su odlučili da prekinu proces “iz razloga koji su saopšteni pravnom timu Vicky Cornell”.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

THE DROWNED GOD objavili novi singl i spot

Sledeća priča

ZBOGOM, ROBOTI: DAFT PUNK više ne postoji

Najnovije iz rubrike U fokusu